Hulzense Boys verliest seizoensouverture

Zaterdag 23 september stond voor Hulzense Boys de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen op het programma. Na een voorbereiding met veel wedstrijden en de knappe plaatsing voor de knock-outfase van het bekertoernooi keek het team uit naar de eerste wedstrijd in de tweede klasse H. Tegenstander in die eerste wedstrijd was Den Ham, die op bezoek kwam op Sportpark Smidserve.

De openingsfase was voor thuisploeg. De aanval werd gezocht, maar enkele voorzetten vanaf de zijkanten vielen net niet voor de voeten van de aanvallers. Daarna kwam Den Ham beter in het spel, met name door fanatiek te spelen en veel duels te winnen. In eerste instantie leidde dat niet tot echt grote kansen. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een bal van Louis Vijfhuizen kwam voor de voeten van Thomas Remmink. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal strak in de verre hoek, 0-1. Wat later was het bijna 0-2, toen Vijfhuizen vanaf de middenlijn besloot op doel te schieten. Doelman Patrick Loohuis sprintte snel terug richting zijn doel en met een katachtige duik plukte hij de bal onder de lat weg, waardoor de ploegen gingen rusten met een 0-1 stand.
In het begin van de tweede helft had Hulzense Boys iets meer balbezit, zonder daarbij tot grote kansen te komen. Sterker nog, de grootste kansen waren voor de bezoekers. De eerste was voor Thomas Remmink die alleen op doelman Loohuis af ging. Deze bleef scherp en kwam als winnaar uit het duel. Wat later wederom een kans voor de bewoners van de Rohorst, maar opnieuw redde Loohuis. Het was aan hem te danken dat Hulzense Boys in de wedstrijd bleef. Hulzense Boys was ondertussen al aanvallender gaan voetballen. Simpel balverlies aan de kan van de thuisploeg leidde tot een steekbal waardoor Kevin Ruiterkamp van Den Ham alleen richting het doel ging. Hij gaf de bal breed op Louis Vijfhuizen die eenvoudig de 0-2 kon aantekenen. Wie dacht dat de wedstrijd daarmee beslist was kwam bedrogen uit. Het team van trainer Bram Freie ging opportunistischer spelen en het spel speelde zich de laatste 20-25 minuten bijna alleen maar op de helft van Den Ham af. Een kwartier voor tijd had Jordy Wolfkamp een goede actie over de rechterkant, resulterende in een prima voorzet. Deze werd hard ingekopt door Jorg Roetgerink en de 1-2 was een feit. Het geloof bij Hulzense Boys was terug en de supporters ging er eens goed voor zitten. De ploeg uit Hulsen drukte op de verdediging van de bezoekers en de supporters van Den Ham zullen ongetwijfeld met samengeknepen billen hebben gekeken. Vijf minuten voor tijd werd een voorzet binnengeschoten door de inlopende Marco ten Bolscher. Vreugde bij alles en iedereen die Hulzense Boys een warm hart toedraagt. Toen de ploeg al klaar ging staan voor de aftrap stond daar echter de grensrechter van Den Ham met de vlag omhoog. Vreemd, want de bal op Marco werd toch echt teruggelegd en buitenspel kon dat niet zijn. Scheidsrechter Stegeman twijfelde even en besloot toen alsnog naar zijn assistent te lopen. Waar hij hem alleen in de eerste helft al 3 keer overrulede besloot hij nu alsnog met hem mee te gaan en keurde hij het doelpunt af. Bijzonder zuur, aangezien hij vlak daarvoor een vlagsignaal van Hulzense Boys-grensrechter Beltman had genegeerd. Hulzense Boys probeerde daarna wederom de gelijkmaker te forceren. Een kopbal van Devin Poorterman miste wat kracht en ook Jorg Roetgerink kon de bal net niet voldoende richting meegeven om de 2-2 op het scorebord te zetten. Een vrije trap van Marcel van Gaal werd uit het doel gebokst door de doelman van de bezoekers en een schot van Sander Kamphuis verdween over het doel. Het schot van Sander was het laatste wapenfeit en zo eindigde de wedstrijd in 1-2.
Al met al is de overwinning voor Den Ham niet onverdiend te noemen. Over de gehele wedstrijd had die ploeg daar meer recht op. De manier waarop de overwinning op het einde tot stand kwam is voor de roodhemden echter op z’n minst zuur te noemen.

Volgende week speelt Hulzense Boys een uitwedstrijd tegen Be Quick’28 uit Zwolle. Deze ploeg won de eerste wedstrijd tegen Enter Vooruit knap met 1-3. De wedstrijd in Zwolle begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Oosterkamp

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor