Hulzense Boys verliest van Dos Kampen

Zaterdag 14 november stond voor Hulzense Boys de 10e wedstrijd van de competitie op het programma. Het betrof een uitwedstrijd tegen DOS uit de Hanzestad Kampen. DOS Kampen is een ploeg die vorig jaar nog in de eerste klasse speelde en na een matig begin van de competitie de weg omhoog gevonden lijkt te hebben.

Vanaf de eerste minuten van de wedstrijd bleek dat de thuisploeg erop gebrand was een goed resultaat te behalen tegen de koploper. Hulzense Boys wilde de koppositie behouden en daarom gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten. Al vroeg in de wedstrijd was er een DOS-aanval over de linkerkant van het veld. Aanvaller Ziyech gaf de bal voor en deze werd ingetikt door de spits van de thuisploeg. Scheidsrechter Spoler en zijn assistent hadden echter goed gezien dat het ronde leder de achterlijn al had gepasseerd en de goal werd dan ook terecht afgekeurd. Niet veel later was het echter alsnog raak door wederom een voorzet van Hicham Ziyech en het binnentikken van Robin Horstman. Hulzense Boys liet zich echter niet van de wijs brengen en enkele minuten na de 1-0 kreeg het al een goede kans op de gelijkmaker. Een uitstekende voorzet van Wilmar Nieuwenhuis bracht de bal bij Martijn Rohaan. Die nam de bal echter net iets teveel mee naar de zijkant, waardoor hij uit een moeilijke hoek moest schieten en de keeper redding kon brengen. De corner die daarop volgde werd gevaarlijk ingekopt, maar op de doellijn kon een speler van DOS Kampen echter redding brengen. Helaas geen doelpunt en dus niet de gelijkmaker. Na deze kans probeerde Hulzense Boys wel de gelijkmaker te forceren, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Het was zelfs DOS Kampen wat in de eerste helft de overhand had. Tien minuten voor rust kreeg die ploeg een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. De ingeschoten bal kon door keeper Wilco Stobbelaar in eerste instantie worden gekeerd, maar in de rebound was daar Patrick Bastiaan die de 2-0 op het scorebord bracht. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werden de koppies dezelfde kant op gezet en met vertrouwen ging Hulzense Boys op zoek naar de gelijkmaker. Het werd daardoor een open wedstrijd met gevaar in beide strafschopgebieden. Het was echter een corner, welke in een keer werd ingedraaid, die de 3-0 op het scorebord zette. Ondanks deze achterstand probeerde de ploeg uit Hulsen nog wel om de achterstand te verkleinen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Toen de ploeg vervolgens ook nog met tien man kwam te staan werd de opgave nog lastiger dan die al was. De rode kaart was voor Remco Velnaar, waarbij gezegd dient te worden dat deze kleur duidelijk te zwaar was. Het was Hicham Ziyech die Remco wilde passeren en in een uiterste poging om de bal te spelen raakte Remco hem licht. Ziyech sprong echter op en vloog door de lucht alsof hij een verschrikkelijke schop had gekregen. Slim van deze speler die op een niveautje hoger niet zou misstaan, maar niet erg sportief. Remco Velnaar, die bekend staat als een sportieve speler, was dan ook stomverbaasd toen scheidsrechter Spoler hem de rode kaart toonde. Toen de speler vlak naar de rode kaart weer opstond bekroop hem helemaal een bepaald gevoel.. Toen vlak na de rode kaart ook nog de 4-0 viel door toedoen van opnieuw Robin Horstman, was de wedstrijd wel gespeeld. Uiteindelijk wist Menno Kamphuis nog de eretreffer te maken door een bal van Henri Enserink beheerst binnen te schuiven, maar verder dan de 4-1 liet DOS Kampen het niet komen.

Al met al een terechte nederlaag voor Hulzense Boys. Door de uitslagen op andere velden is de ploeg nog steeds de koploper in de tweede klasse H.

Aanstaande zaterdag speelt de ploeg een oefenwedstijd tegen Enter Vooruit, om 14:30 op Sportpark De Werf in Enter. De week daarna staat de thuiswedstrijd tegen ASC’62 uit Dalfsen op het programma. Ook deze wedstrijd, op sportpark Smidserve, begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Beldman. Hopelijk kunnen een aantal spelers dan weer terugkeren van hun blessures en kan de ploeg zich revancheren voor de nederlaag tegen DOS Kampen.