Hulzense Boys verliest van DZC’68

Zaterdag 5 december stond voor Hulzense Boys de laatste uitwedstrijd van het jaar 2015 op het programma. Tegenstander was DZC’68 uit Doetinchem, een ploeg die op de 3e plaats van de ranglijst stond en al het hele seizoen uitspreekt kampioen te willen worden. Voor trainer Jurgen Kok en assistent Thomas van Uunen was het flink puzzelen, aangezien het team maar liefst 7 spelers moest missen door blessures en een schorsing. Gelukkig beschikt het team over een brede selectie, zodat er toch met vertrouwen naar de wedstrijd werd uitgekeken.

Het jonge team van Hulzense Boys had in de beginfase van de wedstrijd dan ook een klein overwicht in deze wedstrijd. De ploeg had meer balbezit en het compact spelende DZC’68 werd teruggedrongen. De eerste kans van de wedstrijd was echter voor de thuisploeg. De rappe linksbuiten kwam vanaf de zijkant het strafschopgebied binnen, maar Wilco Stobbelaar wist hem met een prima redding van het scoren af te houden. Wat later werd Menno Kamphuis de diepte ingestuurd door Richard Roelofs. Menno was zijn directe tegenstander te snel af en liep alleen richting de keeper van DZC’68. Zijn schot ging echter enkele centimeter naast het doel, waardoor het 0-0 bleef. Niet lang daarna gaf Hulusi Yilmaz een gevaarlijke voorzet, welke door Gregor van der Zande fraai afgewerkt werd met een omhaal. Helaas ging deze inzet net over. Het was de fase waarin Hulzense Boys dreigend was, maar ook een fase waarin de grensrechter van DZC’68, om het netjes te zeggen, even iets minder scherp was. Enkele ballen die duidelijk in het veld bleven werden uit gegeven en inworpen voor Hulzense Boys ineens toegekend aan de thuisploeg. Gelukkig herstelde hij zich. Tien minuten voor rust had DZC’68 een prima aanval, welke via de rechtsbuiten voorgegeven werd. Daar stond Wout Blasman die de bal tegen een verdediger van Hulzense Boys aanschoot en met enig fortuin de bal weer voor zijn voeten kreeg. Het was vervolgens een koud kunstje om de 1-0 aan te tekenen. Enkele minuten voor rust wist Blasman ook nog de 2-0 aan te tekenen door een corner doeltreffend in te koppen.

In de rust bleek Martijn Rohaan niet fit genoeg om verder te spelen, waardoor het aantal afwezigen op 8 kwam te staan. Hij werd vervangen door aanvaller Gijs Meijerink. Hulzense Boys ging na rust op zoek naar de gelijkmaker, maar tot grote kansen leidde dit nog niet. DZC’68 bleef compact spelen en kwam er enkele keren dreigend uit. Een van die uitvallen werd vanaf rechts voorgezet en ingetikt, maar de aanvaller stond duidelijk buitenspel, waardoor dit doelpunt niet door ging. Toch viel even later de 3-0 alsnog. Een voorzet werd door Tim van der Zande weggekopt, maar de bal werd door een middenvelder op doel geschoten. Hij raakte de bal echter verkeerd, waardoor die op het hoofd kwam van Wout Blasman en zo over doelman Wilco Stobbelaar in het doel verdween. Hulzense Boys toonde echter veerkracht. Het zocht de aanval, werd enkele keren dreigend, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Totdat een prima aanval via Richard Roelofs bij Menno Kamphuis kwam. Deze had een goede pass op Hulusi Yilmaz, die alleen richting het doel van DZC’68 ging. Eenmaal voor de doelman legde Hulusi breed op de meegelopen Gijs Meijerink, die de 3-1 tegen de touwen schoot. Toen even later DZC’68 een terecht penalty kreeg en Luuk Jansen de 4-1 tegen de touwen schoot was de wedstrijd beslist. De 5-1 van Kushtrim Simnica was enkel nog voor de statistieken. Toen scheidsrechter Wenneker voor de laatste maal deze wedstrijd floot was de nederlaag een feit.

Helaas dus geen punten voor Hulzense Boys. Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Tegenstander volgende week is nummer 11 ZAC uit Zwolle. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Klein Ganseij. Na deze wedstrijd heeft de ploeg alle tegenstanders 1 keer gehad en zullen na de winterstop de returnwedstrijden plaatsvinden.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor