Hulzense Boys verliest van Nunspeet

Zaterdag 24 september stond voor Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen Nunspeet op het programma. Voor trainer Jurgen Kok viel er het nodige te puzzelen, het aantal geblesseerde spelers was namelijk opgelopen tot zeven. Toch begon de ploeg vol goede moed aan de wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd was het voor beide teams aftasten. De bal werd rondgespeeld zonder echt gevaarlijke momenten. Na een kleine tien minuten spelen was de eerste kans voor de thuisploeg. Een vrije bal werd ingedraaid door Martijn Rohaan en via een klutssituatie belandde de bal op de paal. Helaas viel de bal recht in de armen van de doelman van Nunspeet. Wat later volgde een tegenvaller voor Hulzense Boys. Spits Menno Kamphuis moest helaas geblesseerd het veld verlaten. Enkele minuten daarna was er het eerste gevaar voor Nunspeet. Een combinatie door het centrum werd naast geschoten en even later redde doelman René Kamphuis op een schot van aanvaller Baum. Toch was het diezelfde Baum die even later verantwoordelijk was voor de openingstreffer. Een voorzet vanaf de rechterkant viel over de verdediging van Hulzense Boys, waardoor Baum kon aannemen en de bal hoog tegen de touwen schoot, 0-1. Wat later viel een vrije bal ook in het net, maar doordat er buitenspel werd geconstateerd viel de 0-2 niet. Hier mocht de thuisploeg niet klagen met de beslissing van de arbiter. Wat later had het alle reden tot klagen. Wilmar Nieuwenhuis werd op de rand van het zestienmeter neergelegd, maar tot ieders verbazing gaf de scheidsrechter Wilmar geel voor een schwalbe. Zelfs Nunspeet begreep hier helemaal niets van. Net als vorige week een merkwaardige beslissing in het nadeel van Hulzense Boys. Zeker gezien het feit enkele dreigende aanvallen door Nunspeet slim werden onderbroken middels een overtreding en spelers daar met een waarschuwing vanaf kwamen.

Net als vorige week ging Hulzense Boys dus met één doelpunt achterstand de rust in. De supporters hoopten dat de tweede helft ook nu weer een gelijkmaker op zou leveren. Deze hoop werd echter teniet gedaan door een stilstaande situatie. Een corner belandde op de 5-meter en kon wel erg gemakkelijk ingekopt worden door Lars ten Dolle, aangezien hij er niet eens voor hoefde te springen. Hulzense Boys creëerde niet veel kansen. Het kwam enkele keren dreigend door middels twee goede acties van Malke Gecer, maar grote kansen werden dit niet. De 0-3 van Ronald Hoek, wederom uit een (korte) corner, betekende de definitieve beslissing in het voordeel van Nunspeet. Dat Jos Huijgen ook nog de 0-4 maakte middels een schot vanaf randje zestien, dat was enkel voor de statistieken.

Hulzense Boys verloor dus ook haar tweede thuiswedstrijd van dit seizoen. Waar het tegen FC Zutphen dus mogelijkheden had op een overwinning was dit tegen Nunspeet niet het geval. Die ploeg won overtuigend en verdiend. Aanstaande zaterdag speelt Hulzense Boys opnieuw thuis, dan tegen Go Ahead Kampen. Voor Hulzense Boys is het te hopen dat enkele spelers toch kunnen spelen, want negen geblesseerde spelers is wel erg veel. De wedstrijd op sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. De Wit.