Hulzense Boys verliest van v.v. Dieren

Zaterdag 30 januari speelde Hulzense Boys de tweede wedstrijd na de winterstop, waarin v.v. Dieren de tegenstander was. De eerste wedstrijd na de winterstop speelde de ploeg uit Hulsen met 1-1 gelijk. De heenwedstrijd in Dieren werd door de ploeg uit Gelderland met 2-0 gewonnen en dus wist de ploeg van trainer Jurgen Kok dat er een goede tegenstander op bezoek kwam.

Vanaf de aftrap was het voor beide ploegen wat aftasten. Waar de tegenstander vorige week vanaf de eerste minuut werd teruggedrongen, was dit nu niet het geval. Daarom was het lederen speeltuig veelal op het middenveld te vinden. V.v. Dieren was in de openingsfase iets feller en scherper. Dit leidde echter maar tot één kans, waarbij de linksbuiten de bal vanaf de rand van het strafschopgebied over schoot. Hulzense Boys kreeg ook een mogelijkheid, maar een fraaie volley van Wilmar Nieuwenhuis verdween net naast het doel. In het tweede gedeelte van de eerste helft had Hulzense Boys een klein overwicht, maar tot grote kansen leidde dit niet.

In de rust werden er twee nieuwe spelers in de ploeg gebracht en kwam Hulzense Boys goed uit de startblokken. De ploeg pakte het initiatief en Dieren werd teruggedrongen. Het leidde tot meerdere voorzetten vanaf de zijkant, maar Dieren heeft een prima defensie en die werkte veel voorzetten weg. De grootste mogelijkheid kwam vanaf de linkerkant. Daar kwam Menno Kamphuis na een prima actie het strafschopgebied binnenlopen. Zijn voorzet op Kevin Bokdam was net iets te scherp, waardoor de bal een halve meter voor de goal langs rolde. De grootste kans voor Dieren was een voorzet, maar deze had de achterlijn al gepasseerd, waardoor de ingetikte bal geen doelpunt opleverde. In de 80e minuut viel er dan toch een doelpunt te noteren. Een vrije bal vanaf de zijkant werd door de volledig vrijstaande spits van Dieren, Hiele van Valburg, eenvoudig ingekopt, 0-1. De ploeg uit Hulsen probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren, maar helaas leverde dit geen doelpunten op. Toen scheidsrechter Spoler na enkele minuten blessuretijd affloot was de nederlaag een feit. Zonde, aangezien een gelijkspel een terechte afspiegeling van de wedstrijd was. Een echte 0-0-wedstrijd eindigde zo toch in een 0-1 overwinning voor v.v. Dieren.

Aanstaande zaterdag is er een beker/inhaalweekend. Hulzense Boys heeft geen verplichtingen en is dan vrij. Wel wordt er vrijdag 5 november geoefend tegen 1e klasser H.v.v. Tubantia uit Hengelo. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Smidserve en begint om 20.00 uur.
De week daarna wordt de competitie weer hervat en staat er de derby tegen Den Ham op het programma. De wedstrijd op De Rohorst in Den Ham begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Maneschijn.