Hulzense Boys verliest van Vroomshoopse Boys

Enkele dagen voordat de goedheiligman zijn pakjes langs de deuren zou brengen speelde in Hulsen de plaatselijke Hulzense Boys tegen de Boys uit Vroomshoop. Een belangrijke wedstrijd onderin de eerste klasse D, waarbij beide ploegen een cadeautje in de vorm van 3 punten graag in ontvangst wilden nemen.

Enkele minuten voordat de gladiatoren het speelveld zouden betreden pepten de spelers van de roodhemden elkaar op en werd er gewaarschuwd voor het gevaar van Vroomshoop bij dode spelmomenten. Vol goede moed werd de wedstrijd dan ook in gang gezet. Maar na welgeteld twee minuten was het Vroomshoopse Boys dat het eerste cadeautje al uit mocht pakken en jawel, het kwam uit een dood spelmoment.. Een vrije bal werd hoog ingebracht en volledig vrij wist spits Tim van der Kolk de bal eenvoudig in te koppen, 0-1. Hierna ging Hulzense Boys op zoek naar de gelijkmaker. Menno Kamphuis was dichtbij. Een goede bal van Peter Stiekema zette Menno voor de keeper, maar zijn lob ging net over het doel, zodat de voorsprong voor de gasten gehandhaafd bleef. Zelf leverde Peter Stiekema ook nog een gevaarlijk schot op doel af, maar deze ging helaas net langs het doel. Wat later een gevaarlijk moment voor het doel van goalie Roy van der Heiden. Een snelle counter leverde dreiging via de rechterkant op. De ingeschoten bal van spits Tim van der Kolk werd echter door Marcel van Gaal van de doellijn gehaald. Een kunststukje waar Marcel de laatste weken patent op lijkt te hebben, want in de vorige twee wedstrijden deed hij dit ook al. Toch viel de 0-2 alsnog. Balverlies op het middenveld bracht de bal bij Ton Kunst. Met een fraaie boogbal lepelde hij de bal in het doel, waardoor de ploegen met een 0-2 stand gingen rusten.

De hoop was dat Hulzense Boys na de rust de wedstrijd kon doen kantelen. Maar de eerste grote mogelijkheid na rust was voor de gasten uit Vroomshoop. Aanvaller Tim van der Kolk stond alleen voor doelman Roy van der Heiden, maar deze kon met zijn benen redding brengen. Hulzense Boys had na rust moeilijkheden om kansen te creëerden, onder andere doordat het veldspel matig was en er veel onnodig balverlies werd geleden. Vroomshoopse Boys bleef daardoor eenvoudig op de been, zonder overigens zelf veel grote kansen te creëren. De grootste mogelijkheid die het zichzelf verschafte werd wel afgemaakt, maar de ploeg deed dit in buitenspelpositie. De grootste mogelijkheid voor Hulzense Boys was een vrije trap van aanvoerder van Gregor van der Zande, maar deze miste precisie. Toen Roy van der Heiden met een goede redding ook nog de 0-3 voorkwam werd duidelijk dat er niet meer gescoord zou worden. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 0-2 overwinning voor Vroomshoopse Boys.

Door de nederlaag blijft Hulzense Boys op de voorlaatste plaats staan. De achterstand op een plek die recht geeft op nacompetitie blijft 1 punt. De mogelijkheden zijn er dus wel degelijk, maar dan zal er wel beter gespeeld moeten worden dan de laatste twee wedstrijden. De eerste kans daarop is volgende week. Dan speelt Hulzense Boys de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Tegenstander daarin is DOS’37. De wedstrijd op sportpark Het Midden begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Wijma.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor