Hulzense Boys verslaat De Zweef met ruime cijfers

De voorbereiding op het nieuwe seizoen nadert zijn einde. Voor Hulzense Boys en De Zweef stond afgelopen zaterdag het laatste (bekerduel) van de voorbereiding op het programma. Beide ploegen stonden vooraf op vier punten en de winnaar van dit duel zou zich sowieso plaatsen voor de volgende bekerronde. De verliezer was afhankelijk van de uitslag bij Vroomshoopse Boys.

Hulzense Boys nam vanaf het beginsignaal het heft in handen. De Zweef koos voor een wat behoudender tactiek en loerde op een snelle tegenaanval. Het was de thuisploeg die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Een schot van Casper van der Veen verdween in de verre hoek achter de keeper. Hoewel Hulzense Boys meer balbezit had leverde de eerste helft aan beide kanten niet veel kansen op. Toch werd de voorsprong vlak voor rust verdubbeld door Lars Bove, 2-0. Na de rust werd er aan beide kanten meerdere keren gewisseld. Het spelbeeld bleef de tweede helft hetzelfde. Hulzense Boys had veelal de bal en De Zweef loerde op de omschakeling. Door kopballen van Devin Poorterman en Jorg Roetgerink en schot van Menno Kamphuis eindigde de wedstrijd in een 5-0 overwinning voor Hulzense Boys. Door deze overwinning is Hulzense Boys door in de beker. Doordat Vroomshoopse Boys haar duel van Den Ham won is ook deze ploeg door naar de volgende ronde.

Aanstaande zaterdag begint voor Hulzense Boys de competitie. Na jaren in de tweede klasse te hebben gebivakkeerd werd vorig jaar promotie behaald. Daardoor komt de ploeg van Erik Zandstra dit jaar uit in de eerste klasse. De eerste wedstrijd is tegen KHC uit Kampen, een ploeg die al jarenlang stabiel in de eerste klasse speelt. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Kiremit.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor