Hulzense Boys verslaat Dos Kampen in spannende wedstrijd

Zaterdag 9 april stond voor Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen Dos Kampen op het programma. De heenwedstrijd in Kampen eindigde in een 4-1 nederlaag, dus het beloofde vooraf een lastige wedstrijd te worden voor de ploeg uit Hulsen.

Vanaf de eerste minuten bleek dat Dos Kampen in een goede flow zit. De ploeg heeft de afgelopen weken veel punten gepakt en de ploeg leek voornemens ook tegen Hulzense Boys drie punten te pakken. De thuisploeg speelde wat slapjes en de Kampenaren roken bloed. Die ploeg kwam dan ook op een 0-1 voorsprong. Middenvelder Patrick Bastiaan deponeerde het ronde speeltuig met een bekeken balletje over doelman Roy van der Heiden in het net. Vanaf dat moment ging het spel op en neer. Hulzense Boys claimde tweemaal een penalty, maar de scheidsrechter oordeelde beide keren dat het geen overtreding was. Voor de thuisploeg waren er voldoende mogelijkheden om tot kansen te komen, maar vaak was de eindpass onvoldoende, waardoor de ploeg uit Kampen redelijk eenvoudig op de been kon blijven. Zelf waren ze nog dicht bij de 0-2, maar een schot van Twan Knul ging net naast de paal over de achterlijn. Zo werd het kleedlokaal opgezocht met een 0-1 tussenstand.

In de rust zijn er duidelijke afspraken gemaakt en vol goede moed werd de tweede helft ingegaan. Hulzense Boys liet direct zien dat de toeschouwers in de eerste helft niet het Hulzense Boys hadden gezien wat terecht zoveel punten heeft gepakt. De ploeg ging nu vol beleving en actief voetbal richting het doel van de Kampense doelman. Vele gevaarlijke aanvallen en druk waren het gevolg. Zo was Jorg Roetgerink dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal eindigde op de lat. Ook Peter Stiekema was bijna succesvol, maar zijn schot ging net over het doel. Een doelpunt kon haast niet uitblijven en gelukkig was dit ook niet het geval. Een goede bal van Jorn Hegeman werd op waarde geschat door Menno Kamphuis. Hij trok de bal terug op de meegelopen Wilmar Nieuwenhuis. Wilmar won het duel van zijn direct tegenstander en de bal hobbelde rustig in de hoek van het doel, 1-1. Na deze gelijkmaker ging de ploeg door, het geloof in een overwinning was bij spelers, begeleiding en publiek aanwezig. Het aanvallende en gedurfde spel werd beloond. Een aanval over rechts werd door Wilmar Nieuwenhuis voorgegeven op de inlopende Menno Kamphuis. Menno twijfelde niet en schoot beheerst de 2-1 binnen. Blijdschap en opluchting maakte zich meester van alles en iedereen die de roodwitten een warm hart toedraagt! Na enkele minuten floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Door deze overwinning stijgt de ploeg van trainer Jurgen Kok naar de derde plaats op de ranglijst. Met nog vier wedstrijden heeft de ploeg een punt achterstand op DZC’68 en vier punten op De Esch. Volgende week is een vrij weekend, waarna op 23 april de competitie wordt hervat met een uitwedstrijd tegen ZAC. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-0 thuisoverwinning. De wedstrijd op sportpark Jo van Marle in Zwolle begint om 14:30 en staat onder leiding van de heer van Beek.