Hulzense Boys verslaat PH Almelo en blijft koploper

Zaterdag 26 oktober stond voor Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen PH Almelo op het programma. PH is een ploeg die twee seizoenen geleden de overstap heeft gemaakt van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal. In het eerste jaar werd de ploeg afgetekend kampioen in de vierde klasse en vorig seizoen werd het ook met ruime voorsprong winnaar van de derde klasse. Deze jaargang boekte de ploeg vooralsnog wisselende resultaten.

Hulzense Boys had de laatste drie wedstrijden gewonnen en wilde deze lijn graag doortrekken. Het begin van de wedstrijd kon echter bijna niet slechter. PH had de aftrap en naar enkele omzwervingen kwam de bal na 30 seconden spelen in de voeten van de spits. Deze speelde de bal schuin naar de aan de zijlijn gepositioneerde buitenspeler. Deze stond echter in buitenspelpositie, maar het vlagsignaal werd genegeerd door de scheidsrechter. De buitenspeler maakte een actie en zijn schot ging via de binnenkant van de paal in het doel, 0-1 binnen een minuut. Hulzense Boys rechtte echter de rug en geduldig werd tegenstander PH teruggedrukt op eigen helft. Enkele prima aanvallen leverden echter geen doelpunten op. Halverwege de tweede helft kwam de bal voor de voeten van Fabian te Kolsté, die met een prima steekbal Danny Schoenmaker bediende. Vanuit een moeilijke hoek wist Danny de bal op doel te schieten en de bal in de verre hoek tegen de netten te werken, 1-1. In de fase daarna was het meeste balbezit voor Hulzense Boys, maar doelman Patrick Loohuis wist tweemaal goed redding te brengen op inzetten van de gasten uit Almelo. Daardoor was de ruststand 1-1.

Nadat beide teams hadden genoten van een warm bakje thee werd de tweede helft in gang gezet. Het was Hulzense Boys wat beter uit de kleedkamers was gekomen. Na een verre bal was het de doelman van PH die buiten de zestien de bal weg kon koppen voor de instormende Thomas Nijkamp. Fabian te Kolsté was echter alert en kopte de bal over de doelman. Die zette een sprint in en met een uiterste snoekduik kon hij de bal nog net tot corner verwerken. Wat later werd Hulzense Boys weer gevaarlijk. De bal kwam voor de voeten van Devin Poorterman, die Fabian te Kolsté aanspeelde. Fabian schermde in het strafschopgebied de bal goed af, maar werd bij het wegdraaien aangetikt door de doelman, met een strafschop tot gevolg. Deze werd keurig binnengeschoten door Fabian zelf, 2-1. Enkele minuten later was het PH dat gevaarlijk werd. Een aanval over de linkerkant werd echter over het doel geschoten. Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg. Jorn Wilberink werd de diepte ingestuurd. De snelle aanvaller legde prima terug op de inlopende Sander Kamphuis, maar diens schot werd op de doellijn tegengehouden, waardoor de wedstrijd dus nog niet beslist was. Twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd was er ineens een opmerkelijk moment. Na een eerdere blessurebehandeling bleek dat scheidsrechter Meijer teveel last had van een spierblessure en de wedstrijd niet kon vervolgen. Gelukkig, voor beide ploegen, was er een vervanger aanwezig in de vorm van scheidsrechter Beldman uit Holten. Hij was bereid het laatste deel van de wedstrijd te fluiten. In die laatste minuten had Hulzense Boys de voorsprong verder kunnen uitbouwen als het wat nauwkeuriger was geweest in de laatste fase. Het dichtst bij een doelpunt was echter de ploeg uit Almelo, die een corner net voor de doellijn weggewerkt zag worden door Jorn Hegeman. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de ploeg van trainer Bram Freie.

Hulzense Boys blijft door deze overwinning koploper in de tweede klasse H. De ploeg heeft evenveel punten als WVF, maar een beter doelsaldo. Volgende week speelt Hulzense Boys de lastige uitwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys. Een wedstrijd die vorig jaar in 0-0 eindigde, maar we moeten een aardig eindje terug in de geschiedenisboeken om de laatste overwinning van de roodhemden te vinden. De wedstrijd op sportpark De Boshoek begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. O’Niel.