Hulzense Boys verslaat Sparta en pakt koppositie

Onder het genot van een najaarszonnetje speelden Hulzense Boys en Sparta Enschede afgelopen zaterdag hun negende competitiewedstrijd en de eerste wedstrijd van de tweede periode. Het betrof een heuse topper in de tweede klasse, aangezien Hulzense Boys voorafgaand aan het duel tweede stond met slechts een punt meer dan nummer drie Sparta.
Vorig jaar wist de ploeg uit Enschede op de laatste speeldag het kampioenschap net niet binnen te halen en de ploeg wil dit jaar ongetwijfeld wel de titel in de wacht slepen. Het heeft daar ook zeker de kwaliteiten voor en liet dit direct zien. In de eerste minuut leverde balverlies van de roodhemden een goede mogelijkheid op voor aanvaller Pinna, maar doelman Loohuis wist de inzet te keren. Hulzense Boys probeerde onder de druk van de Enschedeërs uit te voetballen, maar echt gevaarlijk kon de ploeg niet worden. Aan de andere kant waren de gasten wel enkele keren dreigend, zonder overigens echt grote kansen te creëren. De grootste mogelijkheid voor Sparta was een voorzet die binnen getikt werd, maar iets daarvoor had scheidsrechter Assink al afgefloten voor een overtreding van aanvaller Exterkate. De grootste mogelijkheid van Hulzense Boys was voor Fabian te Kolsté. Een voorzet van Jordy Wolfkamp bracht de bal bij Thomas Nijkamp. Zijn teruggekopte bal kwam bij Fabian terecht, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand, waar de thuisploeg nog het meest tevreden mocht zijn.

In de rust werden de accenten gelegd op het voetballende gedeelte, daar kon de ploeg volgens trainer Bram Freie nog dingen in verbeteren. De jongens hebben waarschijnlijk goed geluisterd, want de ploeg kwam goed uit de kleedkamer. Enkele minuten na de hervatting kreeg Thomas Nijkamp de bal in de kluts mee. Hij stuurde Jordy Wolfkamp op links weg. Jordy trok de bal vervolgens strak voor op de inlopende Fabian te Kolsté. De afwerking van Fabian was fraai, de bal verdween hard in de kruising, 1-0. Sparta moest dus op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor al snel een uitgelezen mogelijkheid. Een sliding op de bal van Sander Blok werd uitgelegd als een aanval van achteren en leverde een hele gemakkelijke strafschop op. De inzet van Andy Sterken werd echter gepakt door doelman Loohuis, die daarmee alweer zijn 3e strafschop van de competitie keerde. Daarna golfde het spel heen en weer met kansen aan beide kanten. Eerst was Sparta dicht bij een doelpunt, toen een bal op de lat viel. Daarna was het bijna 2-0, toen een verdediger van Sparta bijna zijn eigen doelman verschalkte. Met nog ruim een kwartier te gaan kwam Sander Kamphuis dreigend door. Een verdediger van de gasten probeerde Sander nog tegen te houden, maar had daar een stevige tackel met hoog been voor nodig. Dit leverde hem een rode kaart op, waardoor het elf tegen tien werd. Regelmatig zie je bij de ploeg die met een man meer staat dan wat vertwijfeling ontstaan. Bij Hulzense Boys was dit afgelopen zaterdag gelukkig niet het geval. Niet lang na de rode kaart kwam de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Danny Schoenmaker. Zijn inzet met rechts leek houdbaar, maar glipte onder de armen van de doelman door en zo werd het 2-0. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar toch bleef de ploeg uit Enschede voetballen en strijden voor een beter resultaat. Uit een corner leek Sander Blok, vijf minuten voor tijd, de 3-0 te maken. De treffer werd echter afgekeurd wegens een overtreding. In de tegenstoot schoot Sparta in het zijnet. Toch kwam de 3-0 alsnog op het scorebord. Een strakke vrije trap van Danny Schoenmaker werd fraai in de kruising gekopt door Thomas Nijkamp. Iets later floot de prima leidende scheidsrechter Assink voor de laatste maal deze middag en was de overwinning een feit.

Al met al een hele fraaie overwinning voor Hulzense Boys, tegen een zeer sterke en goed voetballende tegenstander. De overwinning kreeg nog meer glans toen een half uur later bleek dat koploper WVF had verloren van PH Almelo en Hulzense Boys zo op doelsaldo de koppositie veroverde. Volgende week speelt Hulzense Boys in Oldebroek de uitwedstrijd tegen OWIOS. De wedstrijd in Oldebroek begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Maneschijn.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor