Hulzense Boys verslaat SVI

Zaterdag 20 februari stond voor Hulzense Boys de uitwedstrijd tegen SVI op het programma. De wedstrijd in Hulsen werd eerder dit seizoen met 2-0 gewonnen.

Vanaf de aftrap werd duidelijk dat Hulzense Boys geen gemakkelijke middag zou hebben tegen de jonge ploeg uit Ittersum. Toch kwam de ploeg van trainer Jurgen Kok al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een aanval over de linkerkant van het veld leverde uiteindelijk een corner op. Deze werd genomen door Jasper de Jong en via een woud van spelers belande de bal uiteindelijk direct in de verre kruising, 0-1. SVI liet zich echter niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Spits Zuidmeer was dicht bij de tegentreffer, maar zijn intikker ging voorlangs. In deze fase had Hulzense Boys het lastig en kreeg SVI veel corners. Waar de ploeg uit Hulsen dit seizoen al meerdere keren een tegentreffer uit een stilstaande situatie heeft moeten incasseren, stond het deze wedstrijd goed en werden de corners nauwelijks gevaarlijk. Wel was Timon Beimers nog dicht bij een gelijkmaker, maar zijn schot werd stijlvol gekeerd door doelman Roy van der Heiden. Hierdoor werd er met een 0-1 voorsprong de rust opgezocht.

De tweede helft was van de kant van Hulzense Boys niet veel beter. De thuisploeg had het betere van het spel, zonder daarbij overigens heel gevaarlijk te worden. Wat je Hulzense Boys moet nageven is dat als er een keer minder gevoetbald wordt, het team veranderd in een echte vechtmachine en keihard voor elkaar werkt. Hierdoor bleef het team op de been en had het met wat meer nauwkeurigheid ook nog kansen op de 2-0 kunnen creëren. SVI was in de laatste minuut nog dicht bij de gelijkmaker. Een schot binnen het strafschopgebied werd ternauwernood gekeerd door keeper Roy van der Heiden en de inglijdende Henri Enserink. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor Hulzense Boys. Gezien het spelbeeld had SVI wel meer verdiend dan deze nederlaag, maar niemand die daar bij Hulzense Boys om maalt. Door uitslagen bij andere wedstrijden is de ploeg inmiddels gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst.

Volgende week speelt de ploeg een oefenwedstrijd tegen WVF. De wedstrijd begint op 14:30 op sportpark De Weide Steen in Zwolle. Zaterdag 5 maart hervat de ploeg de competitie met een thuisduel tegen AVW’66 uit Westervoort. De eerste ontmoeting eindigde in een 1-2 overwinning voor Hulzense Boys. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. van Munster