Hulzense Boys verslaat Vroomshoopse Boys met ruime cijfers

Afgelopen zaterdag stond voor Hulzense Boys de voorlaatste wedstrijd van de eerste periode op het programma. Het betrof een uitwedstrijd in Vroomshoop tegen de plaatselijke Boys. Vooraf betrof het verschil op de ranglijst 5 punten in het voordeel Hulzense Boys. Echter wist men ook dat de laatste competitiewinst in Vroomshoop voor Hulzense Boys vele jaren geleden was. Vroomshoopse Boys kan dan ook een soort van “angstgegner” genoemd worden.

Op het zware veld werd er afgetrapt en duidelijk was dat beide ploegen voor de overwinning gingen. Het eerste gevaar kwam van Hulzense Boys, maar het schot van Fabian te Kolsté verdween over het doel. Niet lang daarna kreeg de thuisploeg de eerste kans. Een vrije bal werd bij de tweede paal ingekopt door Rutger Schrijver, maar doelman Patrick Loohuis redde bekwaam. Na zestien minuten spelen werd aanvaller Thomas Nijkamp van Hulzense Boys ingespeeld. Hij draaide weg bij zijn tegenstander en gaf het speeltuig aan Jordy Wolfkamp. Hij gaf een prima steekbal op Danny Schoenmaker, die vervolgens de bal keurig in het doel schoot, 0-1. Het spel golfde daarna heen en weer zonder dat er echt grote kansen waren. Vroomshoop probeerde enkele keren gevaarlijk te worden via de zijkanten, maar de verdediging van de roodhemden stond goed. Na een aanval via die zijkanten kon doelman Patrick Loohuis de voorzet vangen. Hij bedacht zich niet en met een verre uittrap lanceerde hij Thomas Nijkamp. Thomas was sneller dan zijn tegenstander en kon alleen richting de doelman. Met een slim kopballetje passeerde hij deze en kon daarna eenvoudig binnen schuiven, 0-2. Een doelpunt die deze twee heren al vaker op deze manier hebben kunnen forceren. Een prima stand, maar op slag van rust kreeg de thuisploeg een goede kans om terug te komen in de wedstrijd. Spits Jordy Harms liet zich bij een fair duel wel heel gemakkelijk vallen en hij kreeg een strafschop. Zijn inzet werd echter gekeerd door doelman Loohuis, zodat de ruststand 0-2 was.

Na de rust moest Vroomshoopse Boys natuurlijk komen om een aansluitingstreffer te forceren en zo weer hoop te krijgen op een resultaat. Die hoop werd echter snel de grond in geboord door Fabian te Kolsté, die na een verre ingooi en een misverstandje in de verdediging de bal mee kon nemen en beheerst wist af te ronden, 0-3. De wedstrijd leek even later definitief beslist toen Jordy Wolfkamp de 0-4 wist aan te tekenen. Met een sprint van 25 meter wilde hij de doelman van de thuisploeg onder druk zetten. Dit lukte ook, waardoor deze dacht Jordy uit te spelen. Jordy was echter attent en met een sliding kon hij de bal in het doel werken, 0-4. Daar waar velen niet hadden doorgejaagd werd Jordy beloond voor zijn arbeid en wat een weelde voor Hulzense Boys. Er moet gezegd worden dat Vroomshoopse Boys daarna niet opgaf en toch op zoek ging naar een treffer. Het had veelvuldig de bal, kreeg enkele mogelijkheden, maar de stand bleef vooralsnog ongewijzigd. Hulzense Boys vocht als een team en streed voor elke meter. Toch kon het niet voorkomen dat het een tegentreffer kreeg. Julian Derks kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten en schoot de bal via een speler van Hulzense Boys binnen, 1-4. Twee keer leek het bijna 2-4 geworden, maar een prachtige redding van Patrick Loohuis en de paal brachten redding voor Hulzense Boys. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 1-4 overwinning voor Hulzense Boys. Al met al een prachtige overwinning tegen een sterke tegenstander.

Door deze overwinning blijft Hulzense Boys gedeeld eerste op de ranglijst. Volgende week is de laatste wedstrijd van de periode. Gezien het doelsaldo kan gesteld worden dat een overwinning zeer waarschijnlijk de periodetitel op zal leveren. Dat zou een fantastische prestatie zijn voor de jonge ploeg van trainer Bram Freie. Gemakkelijk zal dat echter niet worden. De ploeg moet op bezoek bij het sterke IJVV, dat nog maar twee keer eerder heeft verloren deze competitie. De wedstrijd op Sportpark Den Uithoek begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Schumer.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor