Hulzense Boys wederom de sterktste in Reggederby

Afgelopen zaterdag stond de Reggederby tussen vv Hellendoorn en Hulzense Boys op het programma. Inzet van deze wedstrijd was de strijd om wie zich de sterkste zaterdagploeg van de gemeente Hellendoorn mocht noemen. Vooraf stond thuisploeg Hellendoorn 2 punten boven de ploeg uit Hulsen, maar bij winst zou de ploeg van Dick Beverdam de gastheren passeren.

Na de fraaie opkomst en een minuut stilte voor een overleden supporter van Hellendoorn trapte de thuisclub af voor wat een boeiende wedstrijd beloofde te worden. Al naar enkele minuten viel de eerste kans van de wedstrijd te noteren. Jeff Bovelander gaf de bal op Gregor van der Zande, die het ronde speeltuig vervolgens klaar legde voor de inkomende Menno Kamphuis. Zijn inzet kon echter gekeerd worden door oud-Hulzenaar Roy Willemsen. Na deze mogelijkheid was het echter Hellendoorn wat de overhand kreeg. De thuisploeg was dreigend en creëerde enkele mogelijkheden. Zo schoot Matthijs Verschuur uit een scrimmage net naast en kon verdediger Remco Velnaar een inzet net voor de lijn tegenhouden. Hellendoorn leek zelfs op voorsprong te komen. Verdediger Nicky Tuïnk kopte een vrije bal in het net, maar dit deed hij in buitenspelpositie en dus ging zijn treffer niet door. Na afloop van de wedstrijd gaven supporter van Hellendoorn aan dat het inderdaad buitenspel was en de goal dus terecht was afgekeurd. Niet lang daarna was er een ingooi voor Hulzense Boys. Deze kwam in het strafschopgebied bij Gregor van der Zande, die de bal afschermde en tweelingbroer Tim van der Zande in de gelegenheid stelde de bal mee te nemen. Hij omspeelde een verdediger en trok de bal terug op de inlopende Hulusi Yilmaz. Hulusi schoof de bal vervolgens in de verre hoek en de 0-1 was een feit. Na deze treffer probeerde Hellendoorn de gelijkmaker te forceren door veelal spits en eveneens oud-Hulzenaar Johan Kampman te zoeken. Verdedigend stond het team echter beter dan in de beginfase van de wedstrijd, waardoor er geen grote kansen meer ontstonden. Wel was Hulzense Boys zelf dicht bij de 0-2. Menno Kamphuis kwam middels een goede actie het strafschopgebied in, maar vanuit een moeilijke hoek vond hij keeper Willemsen op zijn weg. Hierdoor eindigde de eerste helft met een 0-1 voorsprong voor Hulzense Boys.

Waar in de eerste helft Hellendoorn toch het betere van het spel had, was dit na de theepauze omgekeerd. Hulzense Boys won veel duels en gaf verdedigend geen krimp. Je zag aan het team dat ze wilden winnen en boven Hellendoorn wilden eindigen. Toen Hellendoorn na twintig minuten in de tweede helft achterin één-op-één ging spelen ontstond er veel ruimte om de score van 0-1 uit te breiden. Maar of de eindpass kwam net niet aan of de spelers van Hulzense Boys werden afgevlagd voor buitenspel. Ook een fraaie aanval, welke begon met een prachtige pass van Menno Kamphuis en een voorzet van Hulusi Yilmaz, werd niet beloond met een doelpunt. Het schot van Gregor van der Zande werd namelijk gesmoord door een speler van Hellendoorn. Een schot van Jeff Bovelander trof even later hetzelfde lot. Ook was er nog een situatie waarbij een speler van de thuisclub de bal tegen de hand leek te krijgen, maar de scheidsrechter beoordeelde dit niet als opzettelijk. De stand op het scorebord veranderde dus niet, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Maar doordat men, zoals eerder aangegeven, verdedigend niets weggaf werd de 0-1 ruststand ook de eindstand. Gezien de eerste helft had Hellendoorn aanspraak mogen maken op meer, maar gezien de tweede helft was het terecht. De overwinning betekende dat Hulzense Boys dit seizoen 6 punten van Hellendoorn heeft gepakt, iets dat nog nooit eerder was gebeurd. Ook passeerde de club hiermee de thuisploeg op de ranglijst en mag zich dus een jaar lang de sterkste zaterdagclub van de gemeente Hellendoorn noemen.

Na de tijd was het nog lang gezellig in de kantine van Hellendoorn. De 2 ploegen zijn rivalen op het veld, maar kunnen het daarbuiten prima met elkaar vinden. Het seizoen werd daarom met spelers, begeleiding en veel supporter van beide verenigingen gezamenlijk afgesloten. Volgend jaar zullen ze elkaar ongetwijfeld weer tegenkomen in de 2e klasse H.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor