Hulzense Boys weet niet te winnen van Enter Vooruit

zaterdag 30 november

Hulzense Boys – Enter Vooruit 1-1

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie voetbalwedstrijd. Mooi weer, veel publiek en twee teams die vol voor de winst wilden gaan.
Enter begon zeer goed aan de wedstrijd. Direkt vol druk zetten om zodoende Hulzense Boys niet aan voetballen toe te laten komen. Hulzense Boys zat hierdoor totaal niet in de wedstrijd. Reeds na 5 minuten de eerste kans voor Enter. Gelukkig voor Hulsen is er altijd nog doelman Lars Oude Luttikhuis, die ook nu redding bracht. In de 13e minuut dan toch 0-1, die al even in de lucht hing. Gregor v.d. Zande verspeelde de bal op het middenveld. Spits Ron Smit werd in de 16 aangespeeld, controleerde de bal goed, draaide weg bij zijn tegenstander en de bal rolde in de benedenhoek. Hulzense Boys leek van slag en zat niet in de wedstrijd en vooral het Enterse publiek zat te wachten op het volgden doelpunt. Maar dan, uit het niets, kwam de 1-1 op het scorebord. En dieptepass van Richard Roelofs bracht Menno Kamphuis in stelling. Menno omspeelde zijn tegenstander, ging de 16 meter in en knalde met zijn linker de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Deze stand bleef ook tot het rustsignaal van scheidsrechter Meijer gehandhaafd. Wel kreeg Enter Vooruit voor de rust nog een drietal dotten van kansen, maar vooral Marco ter Weel kreeg de bal maar niet tussen de palen.
In de 2e helft een ander Hulzense Boys. Ze beseften dat ze het in de eerste helft hadden laten liggen en dat er dan maar iets meer strijd moest worden gebracht. Grote kansen leverde dit echter niet op. Weer was het Enter Vooruit die de grootste kans kreeg. Een diepe bal op rechts, een pracht van een voorzet, een pracht van een kopbal door Ron Smit, maar de bal ging recht op de vuisten van Lars Oude Luttikhuis af. Ook Hulzense Boys kreeg enkele kansjes, maar de grootste was 15 minuten voor tijd voor Menno Kamphuis. Door een goede aanname verscheen Menno plotseling vrij voor de doelman. Menno leverde een bekeken schuiver af, maar de bal was niet hard genoeg en de doelman kon redding brengen. Iedereen was het er over eens. Een doelpunt kon aan beide kanten vallen en dat zou dan meteen de winnaar opleveren. Zover kwam het echter niet. Vijf minuten voor tijd moest Henri Enserink nog een kopbal van Ron Smit van de doellijn halen om een punt in Hulsen te behouden. Een puntendeling was een feit. Enter balend omdat ze 2 punten te weinig hadden, Hulsen gematigd blij met het behaalde punt.

Op naar volgende week, tegenstander het ons onbekende de Weide uit Hoogeveen.