Hulzense Boys weet weer wat winnen is

zaterdag 25 januari

Den Ham – Hulzense Boys 1-3

Hulzense Boys heeft zich knap weten te revancheren na een gelijkspel en twee ruime nederlagen. Het boekte op bezoek bij Den Ham een knappe 1-3 overwinning.

Na twee ruime nederlagen tegen laagvliegers Zwolsche Boys en De Weide met daartussen een gelijkspel tegen ASC’62 werd het voor Hulzense Boys weer eens tijd om te winnen. Bij verlies zou de ploeg uit Hulsen de aansluiting naar boven kwijtraken en zelfs met een schuin oog naar beneden moeten gaan kijken. Een duidelijke opdracht dus voor de ploeg van trainer Dick Beverdam.

Het leek alsof deze situatie goed was doorgedrongen bij de ploeg uit Hulsen. Den Ham was in de eerste tien minuten nog wel enigszins de bovenliggende partij maar hierna trok Hulzense Boys de wedstrijd wat meer naar zich toe. Dit resulteerde in wat kleine mogelijkheden maar geen echte grote kansen. Het duurde tot de 29e minuut voordat de bezoekers uit Hulsen het lichte overwicht in de score wisten uit te drukken. Tim van der Zande was uitgeweken naar de linkerkant, haalde de achterlijn en zijn afgemeten voorzet werd ingekopt door spits Menno Kamphuis. De doelman van Den Ham wist in eerste instantie nog redding te brengen maar kon de bal niet klemvast houden. Voor Kamphuis was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het doel te tikken: 0-1. Verder waren er van beide kanten geen kansen te noteren in het restant van de eerste helft en dus haalden beide ploegen met 0-1 de rust.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft die wat moeizaam op gang kwam. In het eerste kwartier na rust gebeurde er weinig en het duurde tot de 62e minuut voordat er weer een kans viel te noteren. Henri Enserink wist namens Hulzense Boys Menno Kamphuis alleen voor de keeper te zetten maar de doelman van Den Ham was goed bij de les en wist knap redding te brengen. Drie minuten later miste diezelfde Menno Kamphuis een opgelegde kans. Kamphuis schoot vanuit zeer kansrijke positie op doel maar zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal in het zijnet verdwijnen.

In de 72e minuut was de ploeg uit Hulsen de score dan toch uit te breiden. Kevin Bokdam wist een dieptebal vanuit het middenveld op waarde te schatten en kwam hier door alleen voor de keeper. Zijn schot werd nog gekeerd maar de rebound was wederom voor Menno Kamphuis die hiermee zijn tweede treffer van de wedstrijd maakte: 0-2. Kort hierna kwam Gijs Meijerink in de ploeg bij Hulzense Boys en hij had niet lang de tijd nodig om van zich te doen spreken.

Een minuut nadat Meijerink het veld betrad was hij het meest attent nadat een schot van Menno Kamphuis gekeerd werd door de doelman van Den Ham wat de 0-3 betekende. Dan lijkt de wedstrijd naar het einde toe te kabbelen maar in de 81e minuut was het de beurt aan Den Ham om wat terug te doen. Wijnand Meijer wist vanuit een corner het net te vinden namens de thuisploeg.

Den Ham probeerde vervolgens nog wel om een comeback te forceren maar de thuisploeg was niet bij machte om het de bezoekers nog echt lastig te maken. In blessuretijd was er nog een kans voor Den Ham nadat een vrije trap hoog voor het doel werd ingebracht in de 93e minuut. De kopbal van de spits van Den Ham was echter recht in de handen van Hulsen-doelman Lars Oude Luttikhuis.

Hulsen herstelt zich dus knap van drie opeenvolgende weken van puntverlies en mag volgende week laten zien dat het de weg naar boven weer heeft gevonden. Hulzense Boys ontvangt dan in eigen huis Dieren.

Bron: HOI Centraal

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor