Hulzense Boys wint en blijft in race periodetitel

Op een zonovergoten sportpark Smidserve speelde het eerste elftal van Hulzense Boys afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen De Esch. De mini’s van de thuisploeg waren het team van de week en werden in de watten gelegd. Een mooi gezicht was het ook om te zien hoe de vele mini’s de aftrap verrichtten door op de doelmannen af te gaan. De wedstrijd in Oldenzaal eindigde overigens in een 1-2 overwinning voor de Hulsenaren, maar de ploeg uit Oldenzaal was destijds grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Een overwinning voor de roodhemden zou betekenen dat ze in de strijd om een nacompetitieticket zouden blijven, een nederlaag zou waarschijnlijk einde van het seizoen inhouden.

Met die gedachte in het achterhoofd begon de ploeg van trainer Bram Freie goed aan de wedstrijd. Een verre uittrap van doelman Patrick Loohuis leverde direct gevaar op via Fabian te Kolsté. Niet veel later wederom een dreigend moment voor het doel van De Esch. Een voorzet werd teruggekopt door Machiel van Keulen, maar de inlopende te Kolsté konden de bal net niet voldoende richting meegeven. Even later was Machiel van Keulen zelf ook dreigend, maar zijn schot belandde in het zijnet. De Esch probeerde wel in het spel te komen, maar de spelers van de thuisploeg zaten er kort op en in veel duels kwam er een roodhemd als winnaar uit de strijd. Toch kreeg de ploeg uit Oldenzaal een goede mogelijkheid. Een middenvelder van de ploeg kwam gevaarlijk door in het strafschopgebied, maar met een uiterste sliding kon een doelpunt worden voorkomen. Zeven minuten voor rust was er een goede aanval van Hulzense Boys over de rechterkant. Sander Kamphuis dribbelde vervolgens het strafschopgebied in en werd daar onreglementair ten val gebracht. De toegekende strafschop werd vervolgens beheerst ingeschoten door Richard Wolters, 1-0. Niet veel later werd deze score verdubbeld. Na een aanval over meerdere schijven kwam de bal in de voeten van Robin de Jong. Hij bracht de bal strak voor, waarna Machiel van Keulen met een heerlijke snoekduik de 2-0 op het scorebord bracht. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust was het speelbeeld toch wat anders dan in de eerste helft. De Esch begon vrij aardig aan de wedstrijd en ging op jacht naar de gelijkmaker. Met name via de ingevallen aanvaller Elbersen werd het enkele keren dreigend en kreeg het enkele mogelijkheden. De ploeg uit Hulsen werkte echter hard en daardoor werd dreigend gevaar onschadelijk gemaakt voordat het tot grote kansen kwam. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd viel de beslissing. Sander Kamphuis speelde de bal in op de sterke Richard Wolters. Deze draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoof de bal beheerst in het doel, 3-0. Vlak daarna had echter ook zomaar de 3-1 kunnen vallen. De bal kwam voor de voeten van spits Vehof, maar zijn inzet kon nog net geblokt worden. Het bleef daardoor 3-0, wat ook de eindstand was toen de uitstekend leidende scheidsrechter Gidding voor de laatste keer deze middag floot.

Met name op basis van de eerste helft was het een verdiende overwinning voor Hulzense Boys. De Esch liet pas in de tweede helft zien dat het met veel inzet ook een heel behoorlijk team heeft. Door de overwinning doet Hulzense Boys nog volop mee voor een ticket voor de nacompetitie. Het zal dan wel de resterende twee wedstrijden moeten winnen en hopen dat concurrenten een steekje laten vallen. De eerste horde is volgende week in IJsselmuiden tegen IJVV. De ontmoeting eerder dit jaar eindigde in een 0-1 overwinning voor IJVV. De wedstrijd op Sportpark Den Uithoek in IJsselmuiden begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Nijenhuis.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor