Hulzense Boys wint en kan op laatste speeldag periodetitel winnen

Op een warm kunstgrasveld in IJsselmuiden speelde Hulzense Boys afgelopen zaterdag de laatste uitwedstrijd van het reguliere voetbalseizoen. Er werd uitgeweken omdat het hoofdveld in IJsselmuiden vervangen wordt voor een kunstgrasveld. Tegen de plaatselijke trots IJVV moest de ploeg uit Hulsen winnen om zicht te houden op nacompetitievoetbal. Geen gemakkelijke opgave, aangezien IJVV vaak een lastige tegenstander voor de ploeg is en de wedstrijd eerder dit seizoen ook met 0-1 won.

Toch begon Hulzense Boys goed aan de wedstrijd en was het al vroeg in de wedstrijd dicht bij een doelpunt. De boogbal van Jasper de Jong eindigde echter op de lat. In de fase daarna liet IJVV zien dat het deze wedstrijd ook graag wilde winnen, ook al stond er voor die ploeg niet veel meer dan de spreekwoordelijke eer op het spel. Zo was aanvoerder Morren dicht bij een doelpunt na een corner, maar zijn bal verdween net naast het doel. Daarna was het bijna raak voor de mannen van trainer Bram Freie. Routinier Machiel van Keulen zag de doelman van IJVV ver voor het doel staan en hij probeerde het eens vanaf de middenlijn. De bal had de juist hoogte, maar ging twee meter langs de verkeerde kant van de paal. Daarna waren de grootste kansen voor Hulzense Boys. Zo stuurde Danny Schoenmaker aanvaller Richard Wolters alleen richting de doelman, maar een verdediger van IJVV kon zich nog net voor het schot van Richard gooien en een doelpunt voorkomen. Vervolgens was Machiel van Keulen gevaarlijk. Met een snoekduik probeerde hij een voorzet van Fabian te Kolsté binnen te koppen, maar hij kwam centimeter te kort. Toch kwam niet veel later de 0-1 op het niet-aanwezige scorebord te staan. Een diepe bal van Patrick Loohuis werd goed meegenomen en teruggelegd door Fabian te Kolsté. Het was vervolgens Richard Wolters die eenvoudig de 0-1 aantekende. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Een uitstekende actie met dito voorzet van Sander Kamphuis werd knap ingekopt door wederom Richard Wolters, 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Wie na de rust een verslagen IJVV verwachte had het echter mis. De ploeg drong al snel aan en had gedurende de hele tweede helft meer balbezit. Tot hele grote kansen leidde dat in eerste instantie echter nog niet. Toch viel halverwege de tweede helft de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf de zijkant werd nog net verlengd, waardoor Lenhard de Velde de 1-2 binnen kon lopen en het weer een echte wedstrijd was. Hulzense Boys streed voor wat het waard was en bijna werd het 1-3. Een schot van Machiel van Keulen werd in eerste instantie gekeerd door de doelman. In de rebound schoot Machiel vervolgens nog een keer op doel, maar de vallende doelman kreeg de bal met meer geluk dan wijsheid tegen zich aan en wist zo een doelpunt te voorkomen. Het bleef daardoor spannend en na een aanval mocht de ploeg uit IJsselmuiden een corner nemen. Deze bleven liggen in het strafschopgebied en werd ingeschoten door een speler van de thuisploeg. Bij de tweede paal stond Tim van der Zande, die de bal nog van de lijn kon halen. In de laatste fase van de wedstrijd kregen beide ploegen nog wat kleine mogelijkheden, maar grote kansen en doelpunten kregen de supporters niet meer te zien. Toen de goed leidende scheidsrechter Nijenhuis voor de laatste maal floot deze middag was de 1-2 overwinning voor Hulzense Boys een feit. Een zwaarbevochten overwinning, maar wel een fijne.

Door de overwinning blijft Hulzense Boys meedoen om een plek in de nacompetitie. De ploeg staat inmiddels met 45 punten, een evenaring van het clubrecord, op een 5e plaats. Ook staat het derde in de derde periode met 1 punt achterstand op SVI en 2 punten op Sparta Enschede. SVI, de ploeg in vorm, is volgende week de tegenstander op Sportpark Smidserve. Hulzense Boys moet winnen om de nacompetitie in te kunnen gaan. Het is dan echter wel afhankelijk van Sparta Enschede en WVF. Winnen die twee ploegen, dan grijpt de ploeg naast een ticket voor de nacompetitie. Laat een van beide ploegen punten liggen (bij een gelijkspel van Sparta Enschede dient Hulzense Boys met 2 doelpunten verschil te winnen), dan is plaatsing voor de nacompetitie een feit. Het belooft dus een hele spannende middag te worden aanstaande zaterdag. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Kaya.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor