Hulzense Boys wint lastige uitwedstrijd in Enter

Hulzense Boys speelde afgelopen zaterdag de zevende competitiewedstrijd in Enter tegen Enter Vooruit. Een duel tussen twee ploegen die de afgelopen jaren veel boeiende en spectaculaire wedstrijden tegen elkaar gespeeld hebben. Voor de toeschouwers dus een duel om naar uit te kijken.

In de beginfase zagen de toeschouwers twee ploegen die hoog druk gaven en dus lag het tempo in deze fase hoog. Het waren de roodhemden uit Hulsen die het initiatief namen en meer balbezit hadden. Het vijandelijke doel werd gezocht en de ploeg kreeg enkele mogelijkheden. Schoten van Jay Hessing en Mats Knol waren dreigend, maar niet doeltreffend. Ook Enter Vooruit kreeg een goede mogelijkheid. Aanvaller Jansen kwam aan de zijkant van het strafschopgebied door, maar schoot ruim over. Daarna was het weer Hulzense Boys wat gevaarlijk werd. Een goede steekbal van Thomas Nijkamp, die een sterke wedstrijd speelde, bereikte Jordy Wolfkamp. Jordy liep slim bij zijn tegenstander weg en schoot de bal langs de keeper. Helaas was het de paal die een doelpunt voorkwam. In de rebound legde Sander Kamphuis de bal klaar voor Mats Knol, maar zijn inzet kon gekeerd worden door de doelman van Enter Vooruit. Helaas dus niet de voorsprong voor de ploeg uit Hulsen. Iets later leek Enter Vooruit te profiteren van een slippertje in de opbouw van Hulzense Boys, maar Wout Velten schoot de bal net naast het doel. Toch stond diezelfde Velten even later aan de basis van het eerste doelpunt. Hij kreeg de bal na een duel mee en kon de aanval zoeken. Daar legde hij breed op teamgenoot Jansen, die de 1-0 in de verre hoek schoof. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd de eerste helft geanalyseerd en kwam men tot de conclusie dat er nog voldoende tijd was om de achterstand om te buigen. De mannen van hoofdtrainer Zandstra en assistent-trainer Noordegraaf leken goed te begrijpen wat hen te doen stond, want binnen een minuut lag de gelijkmaker al in het net. Mats Knol kopte een bal goed door op Fabian te Kolste. Fabian, in de rust ingevallen, besloot om met links af te drukken en zijn schot was de doelman te machtig, 1-1. De eerste kans na deze gelijkmaker was voor de thuisploeg. Een aanval over de rechterkant werd echter hoog over geschoten. Daarna leef Hulzense Boys meer balbezit houden, maar het was oppassen voor een tegenaanval van de thuisploeg. Een aanval bracht de bal in de voeten van de Enterse aanvaller Jansen. Hij begon aan een dribbel. In het strafschopgebied liep hij slim tegen verdediger Tim van der Zande op, ging naar de grond en lokte zo slim een strafschop uit. De strafschop werd door Wout Velten op de paal geschoten en dus ging deze mis. Bijzonder is dat Hulzense Boys dit seizoen 3 strafschoppen tegen heeft gekregen en ze allemaal gemist zijn. Daarna was het weer de beurt aan de roodhemden. Goed doorgaan van Jordy Wolfkamp zorgde ervoor dat Jordy zelf door kon gaan over de linkerkant. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Sander Kamphuis. Met links schoot Sander op doel, maar de bal werd met de hand gekeerd door een verdediger van Enter Vooruit. Nu kreeg Hulzense Boys een strafschop en speler uit Enter kon met zijn tweede gele kaart gaan douchen. De strafschop werd keurig binnengeschoten door Jordy Wolfkamp, 1-2. In de fase daarna ging Enter risico nemen om een gelijkmaker te forceren. Hulzense Boys kreeg enkele goede mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar doelpogingen van Sander Kamphuis en Thomas Nijkamp konden gekeerd worden door de doelman. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor Hulzense Boys.

Al met al een verdiende overwinning, maar ook Enter Vooruit heeft kansen gehad. Door de overwinning klimt Hulzense Boys naar de tweede plek op de ranglijst, op 4 punten achterstand van Quick’20. Via deze weg willen we de ploeg uit Oldenzaal feliciteren met het winnen van de eerste periode. Aankomende donderdag speelt Hulzense Boys om 19:30 thuis tegen Overwetering, het betreft hier een bekerduel. De volgende competitiewedstrijd is zaterdag 20 november. Op Sportpark Smidserve speelt Hulzense Boys om 14:30 thuis de topper tegen nummer 1 en gedoodverfde titelfavoriet Quick’20.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor