Hulzense Boys zaterdag naar Enter Vooruit

Aanstaande zaterdag moet het eerste elftal van voetbalvereniging Hulzense Boys voor de laatste uitwedstrijd voor de winterstop naar Enter, alwaar het ten strijde zal trekken tegen de plaatselijke Enter Vooruit. Na deze wedstrijd volgt er nog een thuiswedstrijd tegen DOS Kampen en dan is de winterstop daar. In januari wordt de competitie weer hervat met een wedstrijd tegen Blauw Wit’66 en dan heeft Hulzense Boys alle tegenstanders eenmaal gehad.

Zaterdag dus de uitwedstrijd in Enter. Het betreft een wedstrijd tussen twee ploegen die wat stroef aan het seizoen zijn begonnen, maar inmiddels de weg naar boven lijken te hebben gevonden. Beide ploegen wonnen vorige week hun wedstrijd. Hulzense Boys deed dit tegen ASC’62, het won met 5-3 en Enter Vooruit wist in eigen huis eenvoudig met 2-0 te winnen van Voorwaarts Westerhaar. Beide ploegen zullen er dus op gebrand zijn om ook zaterdag de 3 punten binnen te halen.

Wedstrijden tussen Hulzense Boys en Enter Vooruit stonden in het verleden garant voor spektakel en doelpunten. In competitie- en bekerverband wonnen de Enternaren vanaf de eeuwwisseling 5 maal. De Hulzenaren trokken 4 keer aan het langste eind en 5 keer eindigde het treffen in een gelijkspel. In geen van deze ontmoetingen bleef de brilstand op het scorebord, dus reden genoeg om uit te kijken naar de wedstrijd van zaterdag. De ontmoeting tussen beide teams is ook een ontmoeting tussen de trainers Bram Freie en Björn Hodes, die bij elkaar op de cursus trainer/coach 1 zitten en dus regelmatig contact met elkaar hebben.

Hopelijk kan Hulzense Boys de goede lijn doorzetten en de overwinning meenemen naar Hulsen. Als dat lukt sluit de ploeg aan bij de subtop van de tweede klasse. Of dit ook daadwerkelijk gebeurd en welke trainer er volgende week met veel plezier naar de cursus gaat weten we zaterdag rond de klok van half vijf. Hopelijk kan Hulzense Boys weer rekenen op de fanatieke support van vele toeschouwers. De wedstrijd op sportpark De Werf in Enter begint om 14:30.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor