Iedere speler heeft recht op een leuke leerzame voetbaltraining

De kop klinkt logisch maar is niet altijd vanzelfsprekend, ook niet binnen Hulzense Boys. Daarom is Hulzense Boys een samenwerking aangegaan met VTON; Voetbal Technische Ontwikkeling. VTON staat voor innovatief opleiden en werkt o.a. samen met FC Twente, SC Heerenveen en FC Emmen.

Gisteravond vond de implementatie met VTON plaats. Ruim 40 jeugdtrainers/leiders/coördinatoren waren hierbij aanwezig. Als vereniging zijn wij trots op deze betrokkenheid en op het feit dat ook dit seizoen ieder jeugdteam weer is voor zien van voldoende en enthousiaste begeleiding.

Het werd een Train-de-trainer avond met maar één doel, het leerzaam en uitdagend opleiden van alle jeugdspelers binnen Hulzense Boys.

Maar wat is VTON nu precies?
Het is een digitale voetbalmethode die de trainers van jeugdteams helpt bij het uitzetten van trainingen en maken van jaarplannen. Het programma helpt bij het opzetten van een doorlopende leerlijn voor voetballers van 5 tot en met 19 jaar. Voor elke leeftijd zijn er doelen omschreven waarbij techniek, tactiek, fysiek en mentale aspecten aan de orde komen.

Voor en door trainers
De voetbalmethode ontzorgt trainers met kant-en-klare trainingen in een meerjarige leerlijn. Alle trainingen zijn ontwikkeld vanuit de praktijk; welke ondersteuning willen trainers als ze op het veld staan?

Brede ontwikkeling
De voetbalmethode ontwikkelt breed op: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. De onderdelen komen vanaf de jongste groepen in alle trainingen terug. Bij de jongste spelers ligt de nadruk op technische basisvaardigheden. In de hogere teams verschuift dit naar fysieke en mentale ontwikkeling.

Doorlopende leerlijn
De voetbal methode biedt een doorlopende leerlijn van 5 tot en met 19 jaar. Trainers werken met vaste jaarplanningen aan concrete doelen voor elke leeftijd. Ze trainen hun spelers gedurende het jaar gericht naar deze doelen toe. Zo werken ze stap-voor-stap aan hun ontwikkeling.

Digitaal en multimediaal
De voetbalmethode is volledig digitaal met een app voor alle platforms. Daardoor kunnen trainers op het veld de oefeningen ondersteunen met filmpjes en animaties. De methode is continu in ontwikkeling. Door regelmatige updates hebben trainers altijd de meest recente versie.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor