In deze fase van de competitie telt elk puntje

Zaterdag 4 mei

Hulzense Boys – CJV-ers 1-1

Voor Hulzense Boys geldt in deze fase van de competitie dat elk puntje telt. Zo ook de na wedstrijd tegen de CJV’ers waarin Hulzen in blessuretijd het puntje veilig wist te stellen.1

Hulzense Boys begon sterk aan de wedstrijd tegen het altijd moeilijk te bespelen de CJV’ers. Goed combinerend werd geprobeerd het vijandige doel te bereiken. De CJV’ers daarentegen probeerden met lange ballen en doorkoppen de snelle spitsen te bereiken. Dit lukte hen ook in de 14e minuut, maar keeper Lars Oude Luttikhuis (weer terug van de zware blessure) wist redding te brengen. Twee minuten later ontstond de eerste gevaarlijke doelpoging van Hulzense Boys. Na een aanval over de rechterkant bracht Tim v.d. Zande de bal voor waarna Peter Stiekema met een hard schot de keeper van de CJV’ers op de proef stelde. Enkele minuten later onderschepte Gregor v.d. Zande een aanval van de CJV’ers en hij stuurde Wilmar Nieuwenhuis de diepte in. Zijn schot kon echter makkelijk door de keeper worden gered. Vijf minuten voor rust kwam Hulzense Boys plotseling op achterstand. Hoog inkomen van Marcel van Gaal werd door de scheidsrechter bestraft met een indirecte vrije trap in de hoek van de 16 meter. De bal werd breed voor het doel gelegd en keihard ingeschoten 0-1. Vlak voor rust dacht Hulzen nog op gelijke hoogte te komen. Een klutsbal voor het doel kwam voor de voeten van Gregor v.d. Zande die netjes binnenschoot. De scheidsrechter had echter enig duwwerk gezien en keurde het doelpunt af.

In de tweede helft bleef Hulzen doorgaan met het aanvallende voetbal en de CJV’ers trok zich terug rond het eigen strafschopgebied. Tot echte grote kansen kwam het echter niet. De counters van de CJV’ers via de snelle aanvallers brachten elke keer zo’n gevaar met zich mee, dat Hulzense Boys ook verdedigend goed moest blijven staan. Terwijl de CJV’ers eigenlijk al de overwinning aan het vieren was viel dan toch in blessuretijd de zeer verdiende gelijkmaker. Na een onnodige overtreding aan de rechterkant werd de vrije trap hoog voor het doel gebracht. Jorg Roetgerink bracht koppend de bal bij Kevin Bokdam. Met de punt van de schoen kon Kevin de bal onder de doelman door tikken waarna Gregor v.d. Zande de bal keihard in het net kon werken 1-1. De scheidsrechter had nog een vijftal minuten blessuretijd op zijn klokje staan en in de allerlaatste minuut kreeg de CJV’ers nog een vrije trap op het middenveld. De bal werd hoog voor het doel gebracht. Jorg Roetgerink wilde de bal koppend wegwerken maar kreeg een zetje in de rug waardoor de bal in het eigen doel vloog. Gelukkig voor Hulzense Boys had de scheidsrechter deze duw gezien en floot hij voor de overtreding en gelijk hierna voor het einde.

Al met al wederom een puntje dichterbij handhaving in de tweede klassen. Volgende week de laatste wedstrijd, uit tegen DZC uit Doetinchem. Er zijn dan nog 6 ploegen die in aanmerking komen voor de twee nacompetitieplaatsen. Het enigste voordeel voor Hulzense Boys is dat men er van die 6 het beste voor staat, maar dat kan volgende week om kwart over vier maar zo anders zijn. Gezien het voetballende vermogen van de Boys moet het echter geen probleem zijn om ook volgend seizoen weer in de tweede klasse te mogen acteren.