In memoriam Gerrit Westenberg

Op 13 januari is Gerrit Westenberg  overleden op de leeftijd van 95 jaar. Hij was ons oudste lid.

Gerrit is lid geworden in 1963 omdat hij gevraagd werd voor een bestuursfunctie. Hij heeft 42 jaar in het bestuur gezeten waarvan 13 jaar als algemeen penningmeester. Bijzonder is dat ook zijn zoon Henk in deze periode deel uitmaakte van het bestuur.
Na zijn uittreding in 2005 heeft hij in nauwe samenwerking met zijn opvolger Arjan Meijerink
nog een jaar of 10 allerlei hand- en spandiensten op financieel gebied voor zijn rekening genomen. Dat was helemaal zijn ding met zijn achtergrond als boekhouder.

De boekhouding was altijd tot in de puntjes verzorgd, dat kon je aan hem overlaten. Betrouwbaar, deskundig en bescheiden. Trad nooit op de voorgrond. Hij had wel degelijk een eigen mening en die stak hij niet onder stoelen of banken.

Hij was zelf geen voetballer en heeft zelf ook nooit gevoetbald. Wel is hij samen met Gerrit Brinkman Sr. jarenlang leider geweest van het derde elftal. Gerrit mocht graag voetbal kijken op TV en op Smidserve was hij een trouw supporter van het eerste, waarvan de laatste jaren op zijn vaste plekkie achter het raam in de bestuurskamer.
Toen hij niet meer zelfstandig kon komen werd hij opgehaald door spelers van de selectie en later door enkele clubgenoten die hem dan samen met Rieks Brinkman ophaalden uit Hellendoorn.  In onze appgroep waren beiden bekend als “Hulzens Platina”.

Waar Rieks meteen na de wedstrijd naar huis wilde, kwam van Gerrit steevast de vraag  of hij er nog eentje kon drinken. Daar genoot hij van.

Voor zijn langdurige verdiensten voor onze vereniging en de kerk in Hellendoorn werd Gerrit koninklijk onderscheiden. Hij mocht ook met recht de titel erelid dragen van onze vereniging.

Gerrit bedankt voor alles wat je voor Hulzense Boys hebt betekend.  Rust in vrede.

Bestuur Voetbalvereniging Hulzense Boys
Bestuur Supportersvereniging Hulzense Boys

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor