Knappe overwinning Hulzense Boys op Enter Vooruit

Een echte kraker stond er afgelopen zaterdag in Enter op het programma. De gedeelde nummers twee traden tegen elkaar aan, namelijk Hulzense Boys en Enter Vooruit. De eerste wedstrijd tussen beiden ploegen resulteerde in een 3-5 overwinning voor de ploeg uit Enter.

Dat deze ploeg een heel aardig team heeft was al bekend, maar dat liet het ook in de openingsfase van de wedstrijd zien. De ploeg begon beter aan de wedstrijd en werd enkele keren gevaarlijk. Zo was de eerste mogelijkheid voor aanvaller Peppels, maar hij werd naar de buitenkant van het strafschopgebied gedwongen, waardoor de hoek te moeilijk was om te scoren. Hulzense Boys probeerde in deze fase wel te voetballen, maar de Enternaren waren de bovenliggende partij. Zo  waren Knol en Velten namens de thuisploeg ook gevaarlijk, maar hun schoten binnen het strafschopgebied werden goed gekeerd door doelman Loohuis. In deze fase had de thuisploeg een voorsprong kunnen nemen, maar deden het niet. Hierna kwam Hulzense Boys beter in de wedstrijd en kreeg het enkele mogelijkheden. Zo was Jorg Roetgerink dicht bij een treffer, maar zijn vrije kopbal uit een corner van Danny Schoenmaker kreeg onvoldoende richting mee. In deze fase kreeg de ploeg meerdere corners en was het licht de bovenliggende partij. Bij een voorzet van Jordy Wolfkamp reageerden de verdedigers attent, waardoor Thomas Nijkamp net niet binnen kon werken. Vlak voor rust leek een crossbal van de thuisploeg eenvoudig opgepakt te worden. De bal werd echter gemist, waardoor aanvaller Voortman alleen richting het doel ging en de 1-0 tegen de touwen schoot.

In de rust werd de eerste helft nabesproken en met een positieve drive werd de tweede helft in gang gezet. Vanaf de aftrap was duidelijk dat er een ander Hulzense Boys stond dan in de eerste twintig minuten van de eerste helft. De ploeg nam het initiatief en Enter Vooruit kon geen vuist meer maken. Sander Blok, ingevallen voor de geblesseerde Mats Knol, had een steekbal op Jordy Wolfkamp in huis. Deze leek weggewerkt te worden door de verdediger van Enter, maar hij mistte de bal. Hierdoor kon Jordy Wolfkamp schuin het strafschopgebied in en met een bekeken bal bracht hij de 1-1 op het scorebord. Vlak daarna moest Hulzense Boys voor de tweede maal een speler geblesseerd wisselen. Doelman Loohuis verliet het veld en werd vervangen door Mart Nieuwenhuis, die een prima indruk achterliet. Het spel golfde daarna heen en weer, waarbij er één echt grote kans te noteren viel. Danny Schoenmaker stuurde Fabian te Kolste weg. De snelle aanvaller liet de bal eenmaal stuiteren, maar kon de bal onvoldoende richting meegeven. Ook de ingevallen Dior Wilbrink kwam na een hakje van Jordy Wolfkamp gevaarlijk door, maar zijn voorzet werd uiteindelijk niet gevaarlijk. Zo ging de wedstrijd richting het einde en leken beide ploegen de punten te delen. Tot Jordy Wolfkamp geloofde in een diepe bal. Hij pikte de bal op en had een goede voorzet op Thomas Nijkamp in huis. Thomas gooide ziel en zaligheid in het duel en kon net voor de instormende doelman binnentikken, 1-2. Direct werd in het veld en vanaf de bank gecoacht dat de roodhemden vooruit druk moesten blijven zetten. De ploeg deed dit ook en Enter Vooruit wist niet meer gevaarlijk te worden. Na vier minuten blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Kaya voor de laatste maal deze wedstrijd en was de ontlading in het kamp van Hulzense Boys groot.

Een prima overwinning voor de ploeg van trainer Bram Freie. De eerste helft was voor Enter Vooruit en de ploeg had misschien wel met grotere cijfers voor kunnen staan. De tweede helft was echter duidelijk voor Hulzense Boys en met een prachtige comeback was de overwinning binnen gesleept. Bovenin won Sparta Enschede met 1-2 van Den Ham en koploper WVF kwam niet verder dan 0-0 tegen gedeeld nummer vier Vroomshoopse Boys. Hierdoor is Hulzense Boys nu alleen tweede, met twee punten achterstand op koploper WVF en drie en vier punten voorsprong op respectievelijk Enter Vooruit en Sparta Enschede. Aanstaande zaterdag speelt Hulzense Boys opnieuw een uitwedstrijd. Het gaat op bezoek bij PH Almelo, dat bezig is aan een prima serie. De wedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 2-1 overwinning voor Hulzense Boys. De lastige uitwedstrijd in Almelo begint om 15:00 en staat onder leiding van dhr. Gidding.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor