Makkelijke middag voor Hulzense Boys in Hasselt

Hulzense Boys had zaterdag een makkelijke middag tegen de nummer laatst, Olympia. Het won de uitwedstrijd op sportpark Het Hoenbroeck met 1-4.

Olympia

Reeds na 10 seconden had de 0-1 op het scorebord moeten staan. Menno Kamphuis werd met een bekeken steekbal vrij voor de keeper gezet, maar in plaats van uit te halen begon Menno te draaien en keren, waarop de kans was verkeken. Hierna bleef Hulzense Boys aanvallen maar het doelpunt wilde niet vallen. Dan denk je, dan valt die aan de andere kant en dat was ook bijna zo. Vrij voor keeper Lars oude Luttikhuis werd de bal naast geschoten en een vrije kopkans vanaf 5 meter ging eveneens naast. Hulzense Boys bleef rustig van achteruit opbouwen en wachten op de kansen. Die kwamen ook, maar het vizier stond niet op scherp. Dan 5 minuten voor rust, een corner van Tim v.d. Zande laag voorin werd verlengd, er volgde een halve omhaal van Maikel Velt en Jorg Roetgerink kon rustig de 0-1 binnen tikken.

Met deze stand werd de thee opgezocht. Niets meer weggeven en uitbouwen die score, dat was het devies in de kleedkamer.  Direct vanaf de aftrap werd de aanval gezocht.  Zoals zo vaak wilde iedereen het doelpunt wel maken en liep heel Hulsen naar voren. Dom balverlies, twee verdedigers die allen maar keken hoe de aanvallers de bal verspeelden en de spits van Olympia kon vrij doorlopen en rustig de bal onder Lars Oude Luttikhuis in het doel tikken 1-1.

Hulzense Boys liet zien de 2e klasse makkelijk aan te kunnen. Ze lieten zich door dit doelpunt niet uit het veld slaan en bleven voetballend zoeken naar een treffer. Die kwam er dan ook. Een vrije trap van Marcel van Gaal werd door  Remco Velnaar netjes in de bovenhoek gekopt 1-2. Een volgende pass van achteruit van Marcel van Gaal op de diepgaande Tim v.d. Zande. Tim nam de bal perfect aan en schoot deze keihard langs de keeper 1-3. Olympia was helemaal de kluts kwijt en gaf  zich gewonnen. Kansen bleven komen maar de voorwaartsen van Hulzense Boys wilden het veel te mooi doen. Het ene lobje moest nog mooier dan het andere maar zo maak je de doelpunten in ieder geval niet.  Wel werd Hulzense Boys nog door Olympia geholpen. Twee knullige overtredingen in het strafschopgebied leverden twee keer een strafschop op. De eerste werd benut door Marcel van Gaal, terwijl de twee van Menno Kamphuis gestopt werd door de keeper. Zo stond de stand 1-4 op het scorebord toen de scheidsrechter affloot. Het had gezien de kansen zeker de dubbele cijfers kunnen zijn. Mogelijk dat de voorwaartsen uit Hulsen hun kruit hebben bewaard voor de wedstrijd van volgende week uit tegen Enter Vooruit, want dan zullen ze deze hard nodig hebben.

Aangezien de koplopers allemaal weer punten hebben verspeeld in de 2e klasse H. is het bovenin zeer spannend. Hulzense Boys staat 5e op slechts 4 punten van de koploper. Er is nog van alles mogelijk.

Met dank aan HOI Centraal

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor