Nederlaag Hulzense Boys

Zaterdagmiddag 7 februari. Na een verlengde winterstop kon er eindelijk weer gevoetbald worden. Hulzense Boys moest het opnemen tegen Enter Vooruit. De omstandigheden waren niet ideaal: het was koud, het kunstgrasveld was erg slecht en aanvoerder Gregor van der Zande was geveld door de griep.

De eerste helft was behoorlijk rommelig van beide kanten, het spel golfde op en neer en er werden veel fouten gemaakt. Echt uitgespeelde kansen werden dan ook niet gecreëerd. Het belangrijkste wapenfeit van de kant van Enter was een vrije trap die in de scrimmage net voorlangs ging. Aan de kant van Hulsen was Martijn Rohaan dichtbij een doelpunt. Zijn poging zeilde echter net langs de kruising. Er werd gerust met de brilstand nog op het niet aanwezige scorebord.

Hulsen kwam goed uit de kleedkamer. In de 55e minuut leverde dit de 0-1 op. Een corner werd kort gespeeld en door Kevin Bokdam voor gegeven. Jorg Roetgering kopte de bal tegen de touwen. In de 58e minuut kreeg een speler van Enter twee gele kaarten in korte tijd wegens aanhoudende commentaar op de leidsman. Hij kon dus iets eerder dan gepland gaan douchen. De rode kaart werkte bevrijdend voor Enter Vooruit. De lange bal werd gehanteerd en de spelers zette nog een stapje extra, waardoor Enter beter in de wedstrijd kwam. Rond de 50e minuut werd Kevin Bokdam langdurig behandeld voor een blessure aan zijn rug, hij moest uiteindelijk met de brancard van het veld. De spelers van Hulsen waren blijkbaar nog een beetje ontdaan van de situatie want na de voortzetting van het spel scoorde Enter gelijk de 1-1. De handsbal werd helaas niet gezien door de scheidsrechter en de speler van Enter rondde de een-op-een situatie koelbloedig af. Kort daarna werd het zelfs 2-1. Een goede vrije trap werd vanaf vijf meter door een volledig vrijstaande speler ingekopt. Even daarvoor faalde de ingevallen Menno Kamphuis om de 1-2 te maken. Zijn inzet van dichtbij werd eerst door de keeper gestopt en vervolgens de rebound door de paal. Vlak voor tijd krijgt Remco Velnaar de grootste kans op de 2-2. Zijn inzet vanaf zo’n acht meter werd echter gepareerd door de doelman. Daarmee werd 2-1 de eindstand.
Over twee weken staat de volgende competitiewedstrijd gepland. Hulzense Boys neemt het thuis op tegen DZSV.