Net geen ultieme beloning voor Hulzense Boys voor sterk seizoen

Zaterdag 25 mei was op voorhand een spannende dag voor Hulzense Boys. Door een zeer sterke serie na de winterstop was de ploeg van trainer Bram Freie op deze laatste speeldag nog kansrijk voor een periodetitel. Het moest zelf winnen van een ploeg die na de winterstop ook zeer sterk acteert, SVI uit Zwolle. Als dat zou lukken was het afhankelijk van de uitslagen van WVF en Sparta Enschede.

Hulzense Boys begon erg sterk aan de wedstrijd en het kreeg enkele goede mogelijkheden. Zo wist de doelman van de Zwolse formatie ternauwernood een schot van Machiel van Keulen uit het doel te ranselen. Enkele minuten later volgde er een corner voor de thuisploeg. De bal van Tim van der Zande werd vervolgens hard en fraai ingekopt door Jorg Roetgerink, waardoor de 1-0 op het scorebord verscheen. Iets later kreeg SVI een goede mogelijkheid, maar vanuit een lastige hoek schoot de aanvaller voorlangs. Daarna kreeg Machiel van Keulen nog een goede mogelijkheid, maar opnieuw was de doelman een sta in de weg. 3 keer is scheepsrecht moet Machiel gedacht hebben. Na een slim diepteballetje van Jasper de Jong ging hij alleen richting de doelman en met een lob over de doelman wist hij de 2-0 aan te tekenen. Ook SVI kreeg voor rust nog een kans, maar doelman Patrick Loohuis reageerde attent op een inzet van aanvaller Kok.

Voor rust was Hulzense Boys de ploeg die dicteerde, na de theepauze was het SVI dat het meeste balbezit had. Toch gaf Hulzense Boys weinig echt grote kansen weg. Sterker nog, de ploeg was dichtbij de 3-0. Een voorzet van Fabian te Kolsté werd door Machiel van Keulen afgewerkt, maar belande op de lat. Ook had de doelman een goede redding op een schot van Richard Wolters. De grootste kans voor SVI was voor Youp Kok, maar werd fraai gekeerd door Patrick Loohuis. SVI bleef aandringen en uiteindelijk viel de aansluitingstreffer alsnog. Een voorzet werd afgerond door aanvaller Youp Kok. De ploeg pakte de bal snel uit het net. Hoewel de ploeg nergens meer om speelde was duidelijk te zien dat het nog wilde winnen om zo de ongeslagen status van 2019 vast te houden en met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. Hulzense Boys vocht voor iedere centimeter en na ongeveer vijf minuten blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Kaya voor de laatste maal deze middag. Een hele knappe 2-1 overwinning was een feit. Al snel bleek dat WVF ook had gewonnen en Sparta Enschede met 2-1 achter stond. Het was wachten op het eindsignaal in Enschede. Een 2-2 zou betekenen dat Sparta en Hulzense Boys evenveel punten in de periode zouden hebben en precies hetzelfde doelsaldo. Op basis van gescoorde doelpunten zou de periode dan naar Sparta gaan. Enkele zenuwslopende minuten waren het gevolg. Maar dan, tot grote ontsteltenis van alles en iedereen komt het bericht binnen dat de Spartanen 2-2 hebben gemaakt in de aller allerlaatste seconden van de wedstrijd. Hierdoor komt Hulzense Boys precies 1 doelpunt tekort en gaat de periode en nacompetitie aan de neus van de jonge ploeg voorbij.

Zuur, heel heel zuur. In de laatste seconden van de competitie geen prijs pakken.. Hoewel de teleurstelling overheerste kwam even later ook wel het besef dat de ploeg dit seizoen een fantastische prestatie heeft geleverd. In een competitie die misschien wel nooit zo zwaar is geweest heeft de ploeg maar liefst 48 punten gepakt. Nog nooit pakte de club zoveel punten in de tweede klasse, zelfs niet in het promotiejaar. Ook kreeg het met 32 goals nog nooit zo weinig doelpunten tegen. Verder werden de laatste 5 wedstrijden allemaal in winst omgezet en werden er 9 wedstrijden op rij niet verloren. En dat allemaal met een zeer jonge ploeg. Kortom, een fantastische prestatie. Als je ziet hoe de ploeg zich na de winterstop ontwikkelt heeft, dan is dat een heel heel groot compliment voor de spelers en staf en kan iedereen trots zijn.

Na afloop werd er nog afscheid genomen van een aantal spelers en begeleiding. Machiel van Keulen en Jasper de Jong stoppen. Robin de Jong (SVVN) en Ties ten Barge (Sportclub Neede) gaan hun geluk elders beproeven. Wim Hessing (assistent-trainer) gaat volgend seizoen JO13-1 trainen en Jeroen Schrijver (verzorger) stopt. De selectie wil langs deze weg iedereen bedanken voor het fantastische seizoen en de support bij alle wedstrijden. Verder willen we ook Sparta Enschede, SVI en WVF succes wensen in de nacompetitie voor promotie en De Esch en Zutphen in hun strijd voor klassebehoud. Tot volgend seizoen!