Ongelukkige nederlaag voor Beloften Hulzense Boys in Beltona competitie.

Hulzense Boys heeft zijn tweede nederlaag geleden in de Beltona Competitie. Nadat in de vorige speelronde Vroomshoopse Boys te sterk was, gingen de Hulzenaren ongelukkig met 2-1 onderuit in PH Almelo.

Het begin van de wedstrijd was voor PH uit Almelo, dat speelde vanuit een 3-5-2 formatie. Een formatie waar Hulzense Boys de eerste helft veel moeite mee had. Met name de twee lopende spitsen konden makkelijk in de ruimte achter de verdediging komen. Het leverde in de openingsfase twee grote kansen op voor PH. Beide keren werden deze gered door de uitstekend debuterende keeper Joell Brandwagt. Nadat Hulzense Boys zich herstelde van een matig begin kwam de wedstrijd helft in evenwicht. Beide teams kregen ruimte en kansen maar gescoord werd er in de eerste helft niet. Wel was Casper van der Veen met een schot van afstand er dichtbij, maar zijn poging belande op de paal en kon Dior Wilbrink de bal bij de tweede paal net niet binnen werken. Aan de andere kant werd PH gevaarlijk met een steekbal, waardoor hun spits alleen af kon op Joell. Deze redde opnieuw uitstekend. Beide teams gingen rusten met een 0-0 stand.

Na enkele omzettingen in de rust kwam Hulzense Boys in de tweede helft makkelijker aan het voetballen van achteruit. Vaak werd de vrije man aan de zijkanten gevonden en kon Hulzense Boys  gevaarlijk worden. Hieruit ontstonden een aantal kansen maar tot een doelpunt kwam het niet, tot 79ste minuut. Tom Voortman die was ingevallen voor Luuk Hallink veroverde de bal op het middenveld en vond Fabian te Kolste, die draaide knap weg bij zijn directe tegenstander en de vrijstaande Dior vond, deze nam de bal één keer mee en rondde via de keeper af, 0-1 voor Hulzense Boys. Een verdiende beloning op basis van de tweede helft.

Helaas lukte het Hulzense Boys niet om de 0-1 lang vast te houden. De sterke linkshalf van PH was zowel Jay Hessing als Niels Horstink te slim af. Hoewel Joell in eerste instantie nog kon redden was de rebound voor PH en werd het 1-1. Even later was Hulzense Boys dichtbij de 1-2. Fabian speelde zich vrij maar zijn schot ging net voorlangs. Hierna zocht PH weer de aanval en kon Niels een schot van de spits blokken wat resulteerde in een hoekschop. Deze werd door PH ingekopt in de verre hoek, waardoor het 2-1 werd. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd waardoor de punten helaas in Almelo blijven.

Hoewel de punten in Almelo bleven en Hulzense Boys daar te weinig kreeg, heeft het verjongde Hulzense Boys in de tweede helft een sterk optreden getoond. Doordat Vroomshoopse Boys verrassend onderuit ging op eigen veld tegen JVC Dedemsvaart heeft Hulzense Boys plaatsing voor de eindronde in eigen hand. De laatste poulewedstrijd is tegen JVC Dedemsvaart op dinsdag 19 maart op Sportpark Smidserve in Hulsen.