Onnodig verlies voor Hulzense Boys

Hulzense Boys heeft haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen helaas niet in een winstpartij om kunnen zetten. In de wedstrijd tegen FC Zutphen kwam het wel op voorsprong, maar kon het die helaas niet vasthouden.

Op een zonovergoten sportpark Smidserve speelde de ploeg uit Hulsen haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was het Gelderse FC Zutphen. Beide ploegen wilden zich revancheren voor de ruime nederlaag in de eerste speelronde. Hulzense Boys liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het erop gebrand was om een resultaat te halen. Er werd gepoogd de tegenstander vast te zetten en in balbezig werd vroeg de aanval gezocht. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg. Een corner van Jorn Hegeman werd goed ingekopt door Menno Kamphuis. De doelman stond echter op de goede plek en wist met een snelle reactie een treffer te voorkomen. Vlak daarna ging een schot van Gregor van der Zande helaas net naast de verkeerde kant van de paal. Wat later dacht Hulzense Boys op voorsprong te komen. Een vrije trap van Machiel van Keulen werd door Menno Kamphuis binnen gewerkt, maar de neutrale grensrechter vlagde voor buitenspel. Een minuut later was FC Zutphen dicht bij de openingstreffer. Een schot van Thomas Nijkamp ging echter voorlangs. Vervolgens was het weer Hulzense Boys was in de aanval ging. Een voorzet van Maikel Velt op Menno Kamphuis was het gevolg. Menno werd echter vastgehouden, wat resulteerde in een strafschop en rood voor verdediger Banwari. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door aanvoerder Gregor van der Zande, 1-0. Iets later ging Wilmar Nieuwenhuis alleen richting de doelman, maar hij werd neergelegd door een verdediger. Waar de supporters dachten aan een tweede rode kaart trok de scheidsrechter echter geel. Er werd niet meer gescoord, waardoor 1-0 ook de ruststand was.

Na de rust ging Zutphen op jacht naar de gelijkmaker. Tot echt grote kansen leidde dit in het begin nog niet. Toch kwam de ploeg op 1-1. Een vrije trap van Mark Bloemendaal werd strak in de hoek geschoten. Niet lang daarna kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Een actie over de rechterkant leidde tot een voorzet, welke ingetikt werd door aanvaller Achterkamp. Een tegenvaller voor Hulzense Boys. Het ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Het was ook dichtbij toen een voorzet van Wilmar Nieuwenhuis bij Menno Kamphuis terecht kwam. Deze kopte de bal echter net over de lat. Het bleef uiteindelijk bij 1-2, waardoor de punten meegingen naar Zutphen. Net als vorige week was het verschil tussen de eerste en tweede helft bij Hulzense Boys te groot. De ploeg had zeker een resultaat neer kunnen zetten, maar helaas deed het dit dus niet.

Volgende week speelt de ploeg de derby tegen SVZW uit Wierden. Deze ploeg heeft beide wedstrijden gewonnen en steekt haar ambities voor dit seizoen niet onder stoelen en banken. De wedstrijd in Wierden start oom 14:30 en staat onder leiding van dhr. van Dijk

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor