Ook SVI slachtoffer dadendrang Hulzense Boys

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen Hulzense Boys en SVI uit Zwolle op het programma. Een wedstrijd tussen 2 ploegen uit het linkerrijtje van de tweede klasse H. Inzet was een plek in de (sub)top.
Voor aanvang van de wedstrijd werd er op het hoofdveld de wedstijd van Hulzense Boys 2 gespeeld. Deze hadden zojuist het goede voorbeeld gegeven door hun wedstrijd tegen CSV Apeldoorn met 3-1 te winnen en gaan zodoende met 15 punten uit 5 wedstrijden soeverein aan de leiding in de 1e klasse. De taak voor de mannen van het eerste om dit goede voorbeeld te volgen en begeleid door de muziek van speaker Henk Voortman werd om 14.00 uur begonnen aan de warming-up. Toen een half uur later de wedstrijd begon was het in de eerste fase aftasten aan beide kanten. Hulzense Boys speelde wat onnauwkeurig en kon daardoor niet echt gevaarlijk worden. Niet dat tegenstander SVI veel gevaarlijker was, maar toch viel de eerste kans wel voor de gasten uit Zwolle te noteren. Een vrije bal van de zijkant werd in eerste instantie goed gekeerd door keeper Roy van der Heiden. Maar het gevaar was nog niet geweken. De bal werd opnieuw ingebracht en vanaf 5 meter ingekopt door de spits van SVI. Waar hij waarschijnlijk geen rekening mee had gehouden was de fantastische redding van keeper van der Heiden, waardoor een achterstand nog net voorkomen kon worden. Na dit moment kwam Hulzense Boys beter in de wedstrijd. Het kreeg meerdere corners, maar kon daaruit geen doelpunt forceren. Vlak voor rust werd er door Hulzense Boys goed doorgejaagd op de keeper, waardoor deze de bal niet goed kon verwerken. Daardoor kwam de bal in de voeten van Tim van der Zande, die met een steekbal broer Gregor richting de keeper stuurde. De topscorer van de tweede klasse bedacht zich geen moment en schoot de bal hard in de verre hoek, waardoor de 1-0 een feit was. Niet veel later volgde het rustsignaal van scheidsrechter Steen.

Ongewijzigd begon de ploeg van trainer Jurgen Kok aan de wedstrijd en vanaf de aftrap liet de thuisploeg zien dat het op jacht ging naar de 2-0. Zo had Gregor van der Zande een mooie actie, waarbij hij 2 man omspeelde en vervolgens teruglegde op de inlopende Martijn Rohaan. Zijn schuiver werd echter nog miraculeus gekeerd door de keeper van SVI. Ook nu kreeg de ploeg uit Hulsen meerdere corners. Een daarvan kwam in een scrimmage voor de voeten van Gregor van der Zande en hij liet de keeper van SVI opnieuw kansloos. De ploeg uit Zwolle schreeuwde om een overtreding, maar de keeper viel zelf een speler van Hulzense Boys aan en niet andersom. Kortom een correct doelpunt, goed gezien door scheidsrechter Steen. SVI besloot daarop om aanvallender te gaan wisselen. De ploeg kreeg daardoor meer balbezig dan daarvoor, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Hulzense Boys liet zien echt een team te zijn en voor elkaar door het vuur te gaan. Mooi voorbeeld was Jeff Bovelander die al liggend door ging en een bal alsnog blokte. Als het iets nauwkeurig was in de geweest in de eindpass was de score nog hoger uitgevallen. Zo kon een voorzet, na een mooie aanval, nog net onderschept worden voordat de bal bij de voeten van Jeff Bovelander kwam. Ook was een passje op Menno Kamphuis net te hard. Na enkele minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor de laatste maal in deze sportieve wedstrijd. Het betekende voor Hulzense Boys de 4e overwinning en het is in thuisduels nog zonder puntverlies. Hierdoor staat de ploeg inmiddels op de tweede plaats, op slechts een punt achterstand van koploper DZC’68.
Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd in Westervoort tegen AVW’66. De wedstrijd begint om 15:00 op sportpark Hamerden en staat onder leiding van dhr. Spoler.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor