Overtuigende zege Hulzenze Boys in Bekerduel

Na 6 competitieduels met wisselend succes moest de Hulzense Boys vandaag aantreden tegen de voor hen onbekende 3e klasser uit Deventer Turkse Kracht. Aangezien Turkse Kracht ongeslagen bovenaan staat in de 3e klasse zondag beloofde het een mooi voetbalmiddag te worden. Het zonnetje scheen, het gras lag er piekfijn bij, nu de uitvoering nog.

Nou, die kwam er. Reeds na 3 minuten een mooie combinatie tussen Peter Stiekema en Menno Kamphuis. De bal werd door Menno piekfijn doorgespeeld en oog in oog met de doelman speelde Peter de bal langs de doelman, maar tegen de lat zodat de 0-0 stand bleef staan. Maar niet voor lang, want 2 minuten later gaf Marcel van Gaal zijn tegenstander te veel ruimte. Op volle snelheid werd Marcel geklopt en vrij voor doelman Wilco Stobbelaar was het een koud kunstje voor de topscorer van Turkse Kracht om de 0-1 op het scorebord te zetten. Hulzense Boys ging niet bij de pakken neer zitten en bleef al combinerend het doel van de tegenstander zoeken. Na 10 minuten een afgeslagen aanval van Hulzense Boys, goed druk blijven zetten door het middenveld en de terugspeelbal werd door een verdediger verkeerd beoordeeld en in eigen doel geschoten 1-1. Hulzen bleef voetballen, had het meeste balbezit en Turkse kracht probeerde via razendsnelle counters gevaar te stichten. Er zat vergeleken bij de voorgaande weken weer spirit in het team van Hulzense Boys. De wil om de wedstrijd te winnen leek weer aanwezig en dit resulteerde in enkele kansen die niet werden benut. Na ongeveer een half uur spelen dan toch de 2-1. Na een mooie combinatie over vele schijven belandde de bal voor de voeten van Hulusi Yilmaz die met een droge schuiver in de korte hoek de doelman kansloos liet. Maar 5 minuten voor rust dan weer een domper. Een snel genomen vrije trap werd tussen de verdedigers door gespeeld. De snelle spits omspeelde doelman Wilco en tussen de benen door van Jorg Roetgerink verdween de bal in het net. Rust 2-2.

De 2e helft bleef Hulzense Boys doorgaan waar men mee was begonnen. Spelen op de helft van de tegenstander en geduldig wachten op de kansen. En die kwamen er. De 3-2 werd gemaakt door Hulusi Yilmaz. Zijn directe tegenstander via de binnenkant passeren en met een mooie boog in de verste hoek de doelman verschalken. Een wonderschoon doelpunt. Maar de koek was nog niet op. Een vloeiende combinatie over rechts, vanaf de achterlijn de bal voortrekken en Menno Kamphuis hoefde alleen zijn voet maar tegen de bal te zetten voor de 4-2. De 5-2 viel ook weer via de rechterkant. Kevin Bokdam werd de diepte ingestuurd. Op volle snelheid gooide hij de bal hoog voor het doel waar Menno Kamphuis klaar stond om koppend zijn tweede van de dag te maken. De kansen bleven komen voor Hulzense Boys en Turkse Kracht geloofde het wel. Enkele minuten voor tijd was de ingevallen Malke Gecer niet zelfzuchtig. In plaats van zelf te schieten legde hij de bal netjes breed op Kevin Bokdam die de bal onderin de linkerhoek schoof. 6-2, een goede en verdiende overwinning. Mooi was het om ook te zien dat er in Hulsen veel talent rond loopt. De wedstrijd werd namelijk afgesloten met drie eerste jaars A-spelers op het veld. Op naar volgende week om thuis tegen ASC uit Dalfsen de punten in eigen huis te houden.