Primeur voor de meiden van MO13-1 en MO15-1!

Afgelopen zaterdag, 25 mei 2019, zijn voor het eerst in de geschiedenis van Hulzense Boys twee meisjes teams kampioen geworden! Een unieke prestatie!

In de weken voorafgaand aan de kampioenswedstrijden hadden beide teams, getraind door Esmee en Manon, een stevig fundament gelegd, zodat het binnenhalen van de twee titels bijna niet meer mis kon gaan.

MO15 moest ’s morgens op bezoek bij Den Ham, de nummer 3 van de ranglijst. Een gelijkspel zou voldoende zijn, om niet meer ingehaald te kunnen worden door naaste belager Bergentheim, die een week of 3 daarvoor getrakteerd was op een 8-0 nederlaag!

Zoals zo vaak in dit soort wedstrijden winnen de zenuwen het van de techniek en dat was ook in deze wedstrijd het geval. Den Ham was daarnaast niet van plan cadeautjes weg te geven dus de dames moesten vol aan de bak om het beslissende punt binnen te halen. Gelukkig hield keepster Lise het team keer op keer op de been en scoorden Lizzy en Gwen op werkelijk prachtige wijze, waardoor na het laatste fluitsignaal de benodigde 2-2 op het scorebord stond. De eerste schaal was een feit!

De meegereisde supporters en speelsters van MO13-1 moesten daarna in allerijl terug naar een zonovergoten Sportpark Smidserve, want daar stond om 13:00 uur hun wedstrijd op de planning, tegen onze buren uit Hellendoorn.

Voor MO13-1 zag de ranglijst er inmiddels ook zeer rooskleurig uit. In de voorliggende weken werd tot tweemaal toe van een directe concurrent met ruime cijfers gewonnen zodat deze wedstrijd eigenlijk een formaliteit zou moeten worden.

Maar ook bij deze jonge meiden drukten de zenuwen behoorlijk op de benen. Hellendoorn hield dan ook goed stand en maakte het vooral voor rust behoorlijk spannend. Maar zoals zo vaak in deze competitie maakten onze Hulzense Girls het karwei na rust vakkundig af en stond er uiteindelijk een 10-1 (!) eindstand in het boekje van de scheidsrechter.

Onder luid gejuich van de in grote getale aanwezige supporters, barstte ook hier het feest los!

Beide teams werden na afloop in de kantine door hun sponsoren, Splash Carwash en H&K Technische Groothandel getrakteerd op een patatje en drinken en door de trotse ouders op een rondrit door de gemeente met Treintje Bello!

klik hier voor de foto’s

 

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor