Protos Weering zaalvoetbaltoernooi

Zaterdag 27 december 2014 heeft een team van Hulzense Boys meegedaan aan het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Dit betreft een toernooi tussen 100 deelnemende teams, variërend van topklasse tot 4e klasse, zaterdag en zondag. Het toernooi wordt in verschillende sporthallen gespeeld en men gaat via voorrondes, halve finales uiteindelijk naar de grote finale op zaterdag 10 januari 2015. Het is een zeer goed georganiseerd toernooi, mooie wedstrijden en veel publiek.

Zoals ik al zei, ook Hulzense Boys heeft meegedaan en zeker niet onverdienstelijk. Wij, Arjan Eshuis, Mike te Kolste en Wim Nieuwenhuis (HET publiek van Hulzense Boys samen met de jongens van te Kolste en Joell Brandwagt) hebben ons zeer vermaakt.

Hulzense Boys begon zeer goed aan de eerste wedstrijd tegen Drienerlo. Goede organisatie, sterk spelend werd na 15 minuten een 2-0 voorsprong behaald. Alleen jammer dat Hulzense Boys maar 1 wisselspeler bij zich had tegenover alle tegenstanders 3. Je kon zien, dat breekt je op in de wedstrijd. Zo ook nu en in de laatste 8 minuten kon Drienerlo de 2-0 achterstand ombuigen naar een 4-2 overwinning. De tweede wedstrijd was tegen HHC Hardenberg, die haar eerste wedstrijd met 8-0 had gewonnen. Weer goed, solide spelend begon Hulzense Boys aan de wedstrijd. Met een beetje geluk had een voorsprong er in gezeten, maar de individuele klasse van de eerste elftal spelers van HHC gaven de doorslag, uitslag 4-0 voor HHC. In de derde wedstrijd tegen Nieuw – Leusen kon je zien dat de vermoeidheid (het spelen met maar 1 wissel) mee begon te spelen. Voetballend beter, maar met een beetje pech een 1-2 achterstand. Hierop werd toch nog gas gegeven en Nieuw – Leusen onder druk gezet en het wachten was op de gelijkmaker. Maar het lukte niet en uit een counter kwam de 1-3 hetgeen een voetballend onterechte nederlaag opleverde. Hierna nog de laatste wedstrijd tegen Bruchterveld. Met de laatste krachten die het team nog had werd een 3-1 voorsprong behaald, maar wederom in de laatste minuten lieten de krachten (weinig wissels) het afweten en kwam er nog een onverdiende 4-3 nederlaag op het scorebord. HHC werd winnaar en Hulzense Boys eindigde op de laatste plaats in de poule.

Zoals hierboven al geschreven, met een tweetal spelers extra zou er zeker een plaats in de volgende ronde zijn behaald. Een laten we wel zijn, zo’n mooie entourage, zoveel publiek, daar wil je toch de eer van je club verdedigen. Ik hoop dan ook dat volgend jaar meer spelers mee willen doen en met een beetje meer publiek uit Hulsen (echt supporters, dit is een aanrader) moeten we kunnen laten zien dat Hulzense Boys een club is om graag bij te spelen.

Ilke, Marcel, Roy, Hulusi, Wilmar, Jorn, Christiaan en aanvoerder Tim, bedankt voor deze mooie en tevens gezellige zaterdagvoetbalavond.