Scoren in de wijk

ssindw_logo

Op vrijdagmiddag 2 mei wordt in het kader van het project ‘Scoren in de wijk’ voor de vierde keer een streetsoccer toernooi georganiseerd. Ditmaal is het Kuperserf de locatie waar het toernooi plaatsvindt. FC Twente levert in samenwerking met de lokale voetbalvereniging Hulzense Boys opnieuw een bijdrage.

FC Twente vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en heeft het project ‘Scoren in de wijk’ in het leven geroepen. De Sallandse United, Woningstichting Hellendoorn, Stichting De Welle de Rabobank en het ROC van Twente zijn kartrekker van dit project in de gemeente Hellendoorn. Een onderdeel van dit project is het streetsoccer toernooi, waarvan de eerste edities erg succesvol waren! Het doel is om kinderen te stimuleren tot bewegen op bestaande speelplekken in de wijk, waarbij tevens getracht wordt de sociale samenhang in de wijk te versterken.

Het streetsoccer toernooi op 2 mei staat in het teken van het Open Huis in de Kruidenwijk. Er vinden op deze dag allerlei (sport)activiteiten op het Kuperserf plaats, die ondersteund worden door alle lokale partijen uit de wijk, zoals Avelijn, ZorgAccent, Interakt Contour, Pianoforte en het RIBW. De organisaties Pianoforte, Interakt Contour en het RIBW geeft deze middag zelfs het officiële startsein voor het in gebruik nemen van het wijkgebouw.

Alle basisschoolleerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 uit de wijken de Kruidenwijk, de Blenke, de Blokken, het Centrum, de Bloemenwijk, kunnen van 12.00 tot 16.00 uur meedoen met het streetsoccer toernooi. Sportverenigingen uit de Kruidenwijk zorgen daarnaast voor uitdagende activiteiten en de wijkvereniging de Kruidenwijk verleent ook haar medewerking. Kom gezellig kijken en doe mee!

Inschrijving
Inschrijven voor het toernooi kan via het basisonderwijs en het sportbuurtwerk. Per team kunnen vijf tot tien kinderen meedoen. Er is plaats voor maximaal tien teams. Deelname is gratis, bovendien zijn er leuke prijzen te winnen.

Meer informatie?
Wil je naar aanleiding van deze informatie meer te weten komen over Scoren in de wijk of jouw team aanmelden, dan kun je contact opnemen met Michel Zink: sportbuurtwerker van Stichting De Welle (e-mail: m.zink@stichtingdewelle.nl, tel: 06 – 46 54 00 25).

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren