Seizoen 2020-2021 gaat van start voor Hulzense Boys 1

Komende week start voor Hulzense Boys 1, zo goed en zo kwaad als dat kan, de voorbereiding op het voetbalseizoen 2020-2021. Onder leiding van de onze nieuwe hoofdtrainer Tim Engbers wordt er door de voorlopige selectie op 2 juni om 20:00 uur voor het eerst getraind. Waar normaliter eerst een kennismakingsavond is voor de selectie kan dit nu niet omdat ons clubhuis nog gesloten is. Het zal dus een kennismaking op het trainingsveld zijn met direct daaropvolgend de training.

Oefenwedstrijden liggen al wel vast, maar of die daadwerkelijk op de geplande datum afgewerkt kunnen worden is nu nog een groot vraagteken.

De selectie kent enkele mutaties ten opzichte van het vorige seizoen. We hebben enkele jonge talenten vanuit de jeugd en het 2e aan de voorlopige selectie kunnen toevoegen en tevens heeft Sten Knol, de broer van Mats, zich ook aangemeld als lid bij Hulzense Boys. Daar tegenover staat het vertrek van keeper Mart Nieuwenhuis naar Excelsior ’31

Nieuwe spelers bij de selectie:

Sten Knol
Sten is zoals eerder gemeld de broer van onze 1e elftalspeler Mats. Net als Mats liggen de roots van Sten bij Juventa ’12 uit Wierden. Nadat hij vertrok bij Juventa ’12 heeft deze middenvelder 2 jaar in het 1e van SVZW gespeeld en afgelopen seizoen bij Sparta Enschede. Wij zijn blij dat Sten er voor gekozen heeft om bij Hulzense Boys te komen voetballen.

Roy van der Heiden
Roy heeft er vorig jaar voor gekozen om in het 3e elftal te gaan keepen, maar sluit nu weer aan bij de selectie om voor zijn kans te gaan onder de lat van het 1e. Alhoewel Roy nog maar 22 jaar is heeft hij al heel wat wedstrijden in het 1e gespeeld en daarbij mede bijgedragen aan de promotie naar de 1e klasse in 2016

Tigo Wilbrink
Met Tigo erbij zijn de broertjes Wilbrink met 3 man goed vertegenwoordigd in de 1e selectie. Tigo speelde vorig jaar in het 2e elftal en heeft zich daar vooral de laatste wedstrijden laten gelden. Reden om hem een kans te geven in de 1e selectie.

Jay Hessing
Jay komt over van de JO19-1. Hij heeft afgelopen seizoen ook al gedeeltelijk meegetraind bij het 1e en maakte ook zijn officiële competitiedebuut. En dat op 17 jarige leeftijd. Alhoewel hij komend seizoen nog in de JO-19 mag spelen krijgt hij nu de kans zich in de 1e selectie te spelen.

Casper van der Veen
Casper is het jongere broertje van keeper Maurice. Net als Jay Hessing heeft Casper afgelopen jaar ook gedeeltelijk met het 1e meegetraind. Zijn officiële competitie debuut heeft hij nog niet gemaakt, wie weet komt dat komend seizoen. Ook Casper mag volgend jaar nog in de JO19 spelen maar heeft daar afgelopen seizoen dermate veel indruk gemaakt dat ook hij de kans krijgt zich in de 1e selectie te spelen.

Mart Nieuwenhuis willen we bedanken voor het afgelopen seizoen en we wensen hem veel succes toe bij Excelsior ‘31

Dit alles maakt dat de voorlopige selectie er komend seizoen als volgt uitziet:
Roy van der Heijden (K), Rene Kamphuis (K), Patrick Loohuis (K) , Maurice van der Veen (K), Jorg Roetgerink, Devin Poorterman, Danny Schoenmaker, Sander Blok, Tim van der Zande, Jorn Hegeman, Sebastiaan te Wierik, Sander Kamphuis, Richard Wolters, Jordy Wolfkamp, Mats Knol, Sten Knol, Fabian te Kolsté, Thomas Nijkamp, Emiel Velnaar, Jorn Wilbrink, Dior Wilbrink, Tygo Wilbrink, Jay Hessing en Casper van der Veen.

De bedoeling is dat na de voorbereiding de selectie wordt teruggebracht naar, in principe, 16 veldspelers.

Wat betreft de staf is hoofdtrainer Bram Freie een nieuwe uitdaging aangegaan bij S.V.I. Hij zal -zoals in een eerder bericht al gemeld- worden opgevolgd door Tim Engbers die komt van de zaterdagtak van Quick ’20. Hij wordt daarbij geassisteerd door de assistent-trainers Machiel van Keulen en Marco Aaltink die de naar Excelsior ’31 vertrekkende Denny van Gaal opvolgen. Keeperstrainer Arjan Schippers zal er komend seizoen ook weer bij zijn net zoals hersteltrainer Paul Wilbrink. Gregor van der Zande zal stoppen als specialisten-trainer en Evander Wippert als fysiotherapeut.

Bram, Denny, Gregor en Evander, bedankt voor jullie inspanningen bij Hulzense Boys en veel succes gewenst voor de toekomst.

De volledige staf:
Tim Engbers (Hoofdtrainer), Machiel van Keulen (Assistent-trainer), Marco Aaltink (Assistent-trainer), Arjan Schipper (Keeperstrainer), Wim Nieuwenhuis (Leider), Hans Heerdink (Leider), Marcel Dalvoorde (Leider), Henry Enserink (Medische staf), Paul Wilbrink (Hersteltrainer). I.v.m. gezondheidsredenen heeft Herman Beltman afgelopen seizoen helaas niet de rol van assistent-scheidsrechter kunnen uitvoeren. Wij hopen dat hij de komende tijd dusdanig hersteld dat hij snel zijn plekje in de staf weer kan innemen, want die houden we vrij.

Met deze jonge selectie en een enkele oude rot zal de (technische) staf er alles aan gaan doen om er een mooi en succesvol seizoen van te maken in de 2e klasse. Wij wensen ze daarbij heel veel succes toe!

Technische Commissie

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor