Slap Hulzense Boys verdiend onderuit tegen Kloosterhaar

In klasse 2H stond vandaag de wedstrijd tussen Hulzense Boys en Kloosterhaar op het programma. De vorige competitiewedstrijd speelde Hulzense Boys nog knap gelijk tegen koploper RDC. Kloosterhaar won toen ruim van hekkensluiter Olympia. Hulzense Boys had de beste papieren voor de drie punten vandaag, want het bezette de vijfde positie terwijl Kloosterhaar het met de elfde positie moest doen.

Reeds na 5 minuten was te zien dat Hulzense Boys veel te slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd begon. Slecht druk zetten op het middenveld gaf Kloosterhaar de gelegenheid om via een splijtende pass de rechtsbuiten vrij voor Lars Oude Luttikhuis te zetten. Lars redde echter netjes met de voeten. Wie dacht dat Hulzen hierdoor wel wakker was geschud kwam bedrogen uit. Op het middenveld werd elk duel verloren of niet aangegaan en de aanval van Kloosterhaar bleef gevaarlijk. In de 25e minuut dan plotseling de 1-0 voor Hulzense Boys. Menno Kamphuis speelde zich knap vrij op de linkerkant. Zijn ingeschoten bal ging via de binnenkant paal voor het doel langs. De ze terugspringende bal werd door Maikel Velt op de doelman geschoten waarna Gijs Meijerink er als de kippen bij was om de 1-0 binnen te prikken. Kloosterhaar was even van slag en Gijs Meijerink had de wedstrijd al kunnen beslissen door tweemaal vrij voor doel naast te schieten. Op slag van rust raakten Henri Enserink en de spits van Kloosterhaar beiden gewond na een kopduel. De scheidsrechter besloot hierop te fluiten voor de rust zodat verzorging goed plaats kon vinden. Beide spelers keerden echter niet terug in het veld na de rust.

In de 2e helft begon Hulzense Boys nog slapper dan in het eerste bedrijf. Was er wel de wil om te winnen, om mee te doen voor het kampioenschap en/of nacompetitie. Uit niets bleek dit. Ze werden helemaal overbluft door Kloosterhaar, dat wel in de gaten had dat ze de punten nodig hadden. Niet voor de bovenste plek maar om uit de degradatiezorgen te komen.
Kloosterhaar zette Hulzense Boys flink onder druk. Het spel was veel beter en het wachten was op de gelijkmaker. Die kwam er in de 74e minuut via Arjan Breukelman. Ook na de gelijkmaker won Kloosterhaar constant de strijd op het middenveld en zette daardoor weer flink druk op de verdediging. De wedstrijd liep op zijn einde en een gelijkspel leek het hoogst haalbare voor de mannen uit Hulsen. Kloosterhaar sloeg echter nog één maal toe in de 88e minuut. Dit maal was het Derian Reinders die over links vrij mocht doorlopen en het mocht afmaken, 1-2. Dit was ook de eindstand en zo won Kloosterhaar verdiend de voor hen belangrijke drie punten. De spelers van Hulzense Boys moeten zich eens de spiegel gaan voorhouden, geen excuses gaan zoeken en volgende week tegen Olympia weer eens gaan doen waar ze heel goed in zijn, namelijk voetballen.

Een flinke teleurstelling voor Hulzense Boys dat de aansluiting bij de top van de competitie uit het oog verliest. Kloosterhaar kan door de overwinning weer wat verder naar boven kijken en kan de ploegen eronder even vergeten. Volgende week speelt Hulzense Boys de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Olympia, revanchegevoelens voor vandaag zullen getoond moeten worden op het veld daar. Kloosterhaar speelt volgende week de thuiswedstrijd tegen laagvlieger en concurrent De Weide.

Kijk voor een fotoreportage van de wedstrijd op Fotomix Reggestreek

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor