Spektakel in Hulsen eindigt gelijk

zaterdag 14 september

Hulzense Boys 1 – Den Ham 1 2-2

Hulzense Boys kreeg vanmiddag Den Ham op bezoek. Beide teams waren de competitie goed begonnen met een overwinning. Vanmiddag werd voor minimaal één van beide teams dus de eerste keer dat er puntverlies wordt geleden.

Vanaf de eerste minuut maakten beide teams er een aantrekkelijke wedstrijd van.
Dan Ham schoot uit de startblokken, al na 3 minuten wisten zij de 0-1 te scoren. Den Ham bleef druk zetten op de verdediging van Hulsen en het in grote getale opgekomen Hammer publiek ging er eens goed voor zitten. Maar na  een minuut of 9  kwam Hulsen al  terug in de wedstrijd.  Wilmar Nieuwenhuis onderschepte de bal bij het uitverdedigen van Den Ham. Hij soleerde langs een tweetal verdedigers en werd net buiten het strafschopgebied ten val gebracht.  De toegekende vrije trap werd door Marcel van Gaal strak in de kruising geschoten: 1-1. Tien minuten later had het zomaar 2-1 kunnen staan. Een corner van Gregor v.d. Zande werd door Wilmar Nieuwenhuis hard  op de paal gekopt.
Hierna ontpopte zich een prachtige wedstrijd met 2 aanvallende ploegen die de rust bereikten met een 1-1 stand.

Na de rust volgde hetzelfde spelbeeld. Een aantrekkelijke gelijk opgaande strijd, doordat bij beide ploegen de nadruk vooral op aanvallen lag. Hulsen had voetballend de overhand maar Den Ham had met Robin Bergins een snelle spits die voortduren voor dreiging zorgde. In de 62e minuut kwam de Hulzense Boys op voorsprong. De voorzet van Tim v.d. Zande was op maat en Marco Aaltink kopte de bal over de doelman op de lat. De terug springende bal werd door  Gregor van de Zande keihard tegen de touwen gekopt. 2-1. Teleurstelling in het Hammer kamp en vreugde bij de boys uit Hulsen. Maar de wedstrijd kon nog alle kanten op. Beide ploegen bleven het publiek boeien met aanvallend voetbal.  In de 77e minuut viel de verdiende  gelijkmaker. Een corner van Den Ham werd ver achterin de doelmond gebracht. De bal werd terug op de 5 meter gekopt. Doelman Lars Oude Luttikhuis kreeg zijn handen tegen de bal maar kon in de mêlee van spelers de bal niet goed genoeg wegwerken en Robin Bergins was er als de kippen bij om de 2-2 tegen de touwen te schieten.
In het laatste kwartier waren er voor beide ploegen nog wat kansen, maar toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot stond er een al met al terechte einduitslag van 2-2 op het scorebord.

Zie ook het verslag en foto’s op www.vvdenham.nl

stand14-9

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor