Update afgelaste wedstrijd 1ste elftal

Beste mensen,

Afgelopen zaterdag is de wedstrijd Enter Vooruit – Hulzense Boys in samenspraak met de KNVB afgelast. Wij hebben daarover eerder bericht op social media.

Vandaag al digitaal en morgen in de papieren uitvoering besteedt Tubantia hier aandacht aan. Omdat alleen de kop van het artikel al tendentieus is willen wij (de ouders van) onze leden informeren over wat eraan precies aan de hand is. En wij doen dat met instemming van betrokkenen.

Een assistent-trainer van de selectie en zijn vrouw hebben vorige week een bloedtest laten doen. Zij hadden geen klachten maar hebben dit gedaan omdat een van de personen, waarmee zij enkele dagen daarvoor een etentje hadden, positief getest is . Uit de bloedtest bleek dat de trainer weken daarvoor al corona heeft gehad, zijn vrouw is positief getest.

De drie voetballende zoons in de selectie zijn meteen in quarantaine gegaan in afwachting van hun test. Vandaag is duidelijk geworden dat deze negatief zijn. Mevrouw wordt woensdag weer getest. Tot de uitslag hiervan nemen de trainer en de drie zonen geen deel aan de verenigingsactiviteiten.

Daarnaast waren er nog twee spelers met gerelateerde klachten en in afwachting van de testuitslag. Inmiddels is duidelijk dat ook deze negatief zijn.

Deze situatie zorgde voor veel onrust bij spelers en staf van de selectie. Daarom heeft het bestuur afgelopen vrijdag contact opgenomen met de GGD om deze situatie voor te leggen.  Gezien de onbeantwoorde vragen en het gegeven dat een bloedtest niet RIVM gevalideerd is en de GGD hier dus niet mee mag, zou er teruggebeld worden door een GGD Verpleegkundige. Men kon niet aangeven dat dit dezelfde (vrij)dag zou zijn en zaterdag is immers de wedstrijd.

Uit verantwoordelijkheid voor het welzijn van eigen spelers en staf maar ook voor de tegenpartij is daarna contact opgenomen met de KNVB. Op basis van de op dat moment bekende informatie heeft de KNVB besloten de wedstrijd uit het programma te halen.

Op het moment van schrijven is de situatie zo dat alle betrokkenen negatief getest zijn en, voor zover dat aan de orde was, vrij van klachten.

Omdat er totaal geen klachten waren had de familie zich niet hoeven laten testen. Zij hebben dat gedaan uit verantwoordelijkheidsgevoel voor hun omgeving.

Tot slot: we hebben hiermee een eerlijk beeld gegeven van de feitelijke situatie. Wij zijn van mening dat u deze informatie rechtstreeks van ons moet krijgen. Daarnaast kunnen en willen wij mede uit privacy overwegingen niet alles delen met de media.

Storm in een glas water???? Misschien, maar …….. gezondheid boven alles.

Bij Hulzense Boys is het veilig sporten wanneer iedereen de voorschriften in acht neemt en er geen klachten zijn. Bij klachten thuisblijven en laten testen. Informeer je leider/trainer.

Toch nog vragen: Jan Bouwhuis beantwoordt ze graag

bouwhuisj@home.nl / voorzitter@hulzenseboys.nl

06-57567734

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor