Van de voorzitter

Beste mensen,

Ik wil mijn bijdrage openen met Maikel Velt. Wie zeg je, Maikel Velt??.
Jazeker, Mike Velt.
Maar daarover later meer.

Deze week op bezoek geweest bij Dinand Krommendijk met bloemen en speldje voor 50 jarig lidmaatschap. Dinand is de schoonzoon van Herman Velding, een van de oprichters en ere-voorzitter van onze club.
Tegenwoordig trouw supporter thuiswedstrijden eerste elftal en in het verleden onder andere kaartjesverkoper en deel uitgemaakt van bestuur supportersvereniging. Een halve eeuw trouw lid, hulde!

Terug in de tijd. Ik bladerde in de jubileumgids van het 40 jarig bestaan. Opgericht in 1946 bedroeg de contributie 60 cent voor senioren en de helft voor junioren. In 1955 werd een jaarfeest georganiseerd. Hiervoor werden 300 sigaretten en 3 pond snoep aangekocht met de aantekening dat de sigaretten voor de heren en de snoep voor de dames zijn.

In 1976 was er de kwestie of het damesbestuur bij het hoofdbestuur aan tafel mag zitten tijdens de nieuwjaarsreceptie. “Dit zien we niet zitten”.
(Dat is anno 2020 wel anders. Gezellig hoor meiden dat jullie er zijn.)Trainer Jan Marijnissen neemt na acht jaar afscheid en tijdens de afscheidsreceptie krijgen hij en zijn vrouw 2 fietsen aangeboden. (Helaas Bram, drie jaar is niet genoeg)

Over trainers gesproken, in 1959 wordt Leo Halle alias de Leeuw van Deventer aangesteld als trainer. Hij kwam met de trein uit Deventer en werd naar verluidt door Wim Poffers met de brommer van het station gehaald. Wim heeft de brommer niet meer maar de helm nog wel geloof ik. Onder de jas. In 1976 wordt het wonder der techniek in de kantine geïnstalleerd, een heuse telefoon.

Vroeger kon je daarmee bellen en gebeld worden. Simpel. Tegenwoordig kun je alles met de telefoon. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ik wil het in dit kader eens hebben over Twitter, een internetdienst waarmee gebruikers korte berichtje publiceren. Dit voor de oudere lezers onder ons.

Het logo van Twitter is een vogeltje en het gebruik heet twitteren of tweeten, dat tjilpen betekent. Dat klinkt vrij onschuldig en dat zou het ook moeten zijn. Deze week werden wij geconfronteerd met een tweetal tweets van clubgenoten waar ik niet blij van werd. Ongetwijfeld geen kwade bedoelingen en misschien bij wijze van grap maar het kan zo anders uitgelegd worden en zelfs als kwetsend of beledigend worden ervaren. Pas altijd op wat je schrijft maar zeker als het in verband is met Hulzense Boys en denk na voor je op de knop drukt.

In Tubantia een mooi artikel gelezen over het bedrijf van Menno en Sander Kamphuis, die zich bezig houden met Virtual Reality, een computertechniek die je een compleet andere werkelijkheid laat ervaren. Daarvoor moet je een speciale bril opzetten. Kijk maar eens op hun website www.moovd.nl. Veel waardering voor hun ondernemers- maar zeker ook voetbalkwaliteiten.

Op zaterdag Hulsen gesloten. Darten in het clubgebouw. Ruim 80 deelnemers van jong tot oud die heel fanatiek hun pijltjes, ook wel de darts en daarom noemen ze het darten, op een rond bord proberen te werpen. Meer is het niet. Ik ben even wezen kijken en het was een geweldige avond. Om 00.46 uur werden mij de volgende statistieken via de app toegestuurd. Winnaar 2020 mag zich noemen Rick Schreurs, gevolgd door Ruben Verduin (die ook de 1e 180-er wierp) en ex-aequo op plaats drie Stefan van der Zwaag en Tom Grondhuis. Bert Kelder heeft als schilder natuurlijk een vaste hand met een hoogste uitgooi van 108. Nogmaals het was een topavond met dank aan de organisatie.

Wat mensen al niet doen om hun naam vermeld te krijgen in het stukje van de voorzitter. Maike kwam na de wedstrijd van het tweede (2-0 winst op de koploper en nu zelf koploper!!!) mij een hand geven met daarbij de opmerking “Kom ik nou ook in je stukje???”. Nou, bij deze Maikel. Voor overige belangstellenden kan ik melden dat ik overal voor open sta. Alleen voor Rob Titsing maak ik een uitzondering. Die hoeft er niks extra’s voor te doen. Hij vertelde me gisteren dat zijn vriendin en zijn ouders niks van deze stukjes weten en wil dat graag zo houden.

Vandaag code oranje, lekker bij de kachel blijven. Fijne week.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor