Van de voorzitter

Beste mensen,

Vorig weekend geen stukkie van de voorzitter. Lekker met Tineke naar Texel geweest, uitwaaien. De allerlekkerste vers gevangen vis eet je in Oudeschild en wat is het mooi om onder het genot van een “Jutterje” en een “Skuumkoppe” de zon in de zee te zien zakken. Vanaf het moment dat je in Den Helder op de boot stapt van de Texelse Eigen Scheepvaart Onderneming bekruipt mij al een vakantiegevoel. Heerlijk.

Afgelopen week weer wat bijzonderheden gehoord die ik graag met jullie wil delen. Als ik hoor vertellen over “den dikken Nieuwenhuus” dan denk ik niet meteen aan Wilmar, de zoon van Wim en Hennie. Die ken ik alleen als de getalenteerde, ranke snelle aanvaller. En waarom Wim op de bank moest slapen terwijl ze na drie en dertig jaar een nieuw bed hadden gekocht. Wat te denken van een prominente Hulsenaar die met zijn auto naar de garage moest voor een servicebeurt en terugkwam met een vrijwel nieuwe SUV met alles erop en eraan. En zijn vrouw wist van niks maar die vond het goed. Wou dat ik zo’n vrouw had. Maar misschien heeft ze wel liever dat ie niet meer op de fiets stapt want daar valt ie wel eens van af zo leert de praktijk.

Over de praktijk gesproken. We hebben met elkaar afgesproken dat we een rookvrij sportpark hebben. Deze afspraak wordt niet altijd nagekomen en dat kan natuurlijk niet het geval zijn. Ik gun iedereen zijn sjekkie of filtersigaret maar niet op Smidserve. Een andere afspraak is, en die is ook nog eens in de wet vastgelegd, dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol drinken. Als voetbalvereniging hebben wij de verantwoordelijkheid hierop toe te zien en de gemeentelijke overheid controleert ook hierop door het inschakelen van een zogenaamde mysterie quest. Bij overtreding volgt eerst een waarschuwing, daarna een boete van 1360 euro. Jammer van de centen die we ECHT veel beter kunnen gebruiken. Daarom een beroep op ieders eigen of afgeleide verantwoordelijkheid, niet doen. Afspraak is afspraak. En afspreken is aanspreken en als je dat op een correcte wijze doet is daar NIX mis mee.

Onze sponsor Driever Partyservice, uitgeroepen tot ondernemer van het jaar. Gefeliciteerd en ook een mooi eerbetoon aan Theo en Gemma, de grondleggers en lang geleden begonnen in de Oale Schure.. Menig balletje gehakt uit eigen keuken daar genuttigd wanneer ik daar iets moest bespreken met Jan Slooijer, destijds fritoloog en collega jeugdbestuurslid van onze rood-zwarte zustervereniging.

In zijn eigen stukkie heeft Niels Beltman ons laten weten dat hij weer thuis is. Fijn Niels, we wensen je een voorspoedig herstel en hopen je snel weer te zien op Smidserve.

Wie nog wel steeds in het ziekenhuis verblijft is onze Ab Hilberink. De situatie is zo dat hij geen bezoek kan ontvangen. Maar wat is het een kleine moeite om een kaart sturen om hem en zijn familie te laten weten dat we aan ze denken.

ZGT Almelo
Postbus 7600
7600 SZ Almelo
5e Verdieping West, Kamer 79.

Ik zeg doen!!!

Britt Beltman, dochter van Herman en Karin en zus van Joey, gaat in april hardlopen voor het goede doel. Dit goede doel heeft alles te maken met de aandoening waar onze Boet helaas nog steeds mee te kampen heeft. Ze schrijft binnenkort zelf een stukkie hierover. Het spreekt voor zich dat we dit initiatief omarmen en massaal gaan ondersteunen.

De lente is in aantocht en de zomer is niet heel ver weg wanneer ik de aankondiging lees voor D&A Licht Beachtournooi. Topevenement met dit jaar weer een iets andere invulling. Snel opgeven.

Maak er een mooie week van en doe voorzichtig, hoesten in de elleboog en handen wassen.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor