Van de voorzitter

Beste mensen,

De afgelopen week begon nog vrij normaal. Maandagmorgen rond de klok van half negen koffie drinken met de mannen op Smidserve. Ik had me bij voorbaat al verheugd om Freek weer te zien want zijn ploeg had immers weer gewonnen, maar helaas, hij schitterde door afwezigheid. Zere duim.

Heeft Gerrie geprobeerd hem met mes en vork te leren eten? Nee, hij is bij een poging om een stuk hout af te korten met zijn duim, juist die waar hij altijd zijn sterke verhalen uit zuigt, in de zaag gekomen. Volgens eigen zeggen door onoplettendheid. Ik denk dat hij werd afgeleid door de schaars geklede dames die de muren van zijn schuurtje sieren. Duimpje voor Freek. Beterschap.

Afgelopen week vierde Emiel Preuter zijn 56e verjaardag en daar heeft t ie werk van gemaakt. Samen met de kok van Aveleyn heeft hij een stamppotbuffet gemaakt. Andijvie en boerenkool met rookworst en een speklap. Heerlijk. Samen met Frits, Carla, Rick, Marco, nog een Marco, Dik, Toone, Joop, Rene, Jan V, Mark, Tineke en uiteraard het feestvarken zelf was het een smakelijk en gezellig samenzijn. Mooi dat we dit doen bij Hulsen. Trots op. Op vrijdag, de dag zelf, heeft Emiel bij ons koffie gedronken met een heerlijk stukje gebak. Voor foto en heel veel felicitaties verwijs ik naar FB.

Kennen jullie die mop van die man die naar Lochem ging? Nou, die ging mooi niet. Erik Velnaar belde mij begin van de week en vroeg of ik meeging naar het afscheid van Ard Naberman bij Jumbo Nijverdal. Omdat sponsoring niet een kwestie is van alleen maar de hand ophouden een persoonlijke attentie gekocht en samen op de fiets naar Nijverdal getogen. En waarom ging die niet? Nou, de plannen waren op het laatste moment gewijzigd. Hij blijft in Nijverdal. Wij zijn blij met Ard, Ard wordt blij van Hulsen. Hallo Jumbo, hallo Ard. Jumbo, trotse sponsor van onze dames.

Onlangs speelde onze jongens onder de 11 tegen Voorwaarts in Westerhaar. Uitslag 2-1 verloren. We kregen een mail van de (club)scheidsrechter die melding maakte van het feit dat onze leiders en ouders zich zeer onsportief zouden hebben gedragen door uitingen in woord en gebaar. Hij had de wedstrijd daarom 3x moeten stil leggen. Omdat een verhaal altijd twee kanten heeft past hoor en verhoor. Duidelijk werd dat de leidsman in kwestie zijn eigen ploeg sterk heeft bevoordeeld en ons dus benadeeld. Zijn team moest winnen. Kwalijke zaak.
Wij hebben een passende reactie terug gestuurd en voor ons aandeel ook zeker het boetekleed aangetrokken. Maar buiten kijf staat natuurlijk dat wij als leiders en ouders een voorbeeldfunctie hebben naar onze kinderen toe. Dus hoe begrijpelijk het ook kan zijn, geen commentaar op de leiding.
Gele kaart, niet weer doen.

Donderdagmiddag, 15.10 uur. Persconferentie premier Rutte over de nieuwe maatregelen. Al voor half vier de eerste telefoontjes. Wat gaan we doen bij Hulsen, wordt er nog getraind, is de kantine open. Na spoedoverleg waren we het er snel over eens dat we voorlopig ook niet trainen en de kantine gesloten blijft. Eerlijk gezegd dacht ik in eerste instantie nog is dit allemaal niet wat overdreven totdat ik daarover in gesprek kwam met een clubgenoot. Hij vertelde mij over zijn zoon en zijn (schoon)ouders die door ziektebeeld en leeftijd kwetsbaarder zijn. Dan wordt het duidelijk dat even niet ballen, een paar zaterdagen niet naar de kantine helemaal niet erg is. En gaat de formule 1 in Zandvoort wel door of het EK? Het zal wel. Belangrijk is dat we er met zijn allen goed doorkomen, ook bij Hulsen.

Wat wel jammer is dat feestjes niet kunnen doorgaan. Zo wordt ons lid van verdienste en jarenlang voorzitter van de supportersvereniging Henk Piksen op maandag 16 maart 80 jaar. Het geplande feest gaat om begrijpelijke redenen niet door. Desondanks wensen wij Henk en zijn Alie en hun naasten een heel fijne dag. Gefeliciteerd Henk en hopelijk nog vele jaren in goede gezondheid. En wat, letterlijk, in het vat zit verzuurd niet.

Tenslotte, wat doe je op een zaterdag zonder voetbal en een kantine die niet open is. Martijn Oosterhoff wil ook graag in mijn stukkie en stuurde een berichtje met foto van HB3 en mogelijk anderen die aan het jeu de boulen waren op Smidserve. Was Ko Verduin ook van de partij? Tinus Mulder zag ik op de markt met zijn trouwe viervoeter en Barry Hogenkamp kwam ik tegen op het fietspad langs de Regge.

En een middagje niet naar de kantine scheelt in meer of mindere mate in de knip. Alle mannen waren op tijd thuis, namen deel aan de avondmaaltijd en waren aanspreekbaar. Misschien wel een bloemetje gekocht voor hun geliefde. Topavond. Voor het bedrag wat vandaag niet is uitgegeven weet ik een goede bestemming. Ga naar de bijdrage van Britt Beltman voor de sponsorloop Beat the Beast en open de link in de laatste regel. Deze link is absoluut veilig weet ik uit eigen ervaring. Doneer een bedrag wat je kunt missen voor deze stichting waarmee wij ons via Boet verbonden voelen. De teller staat nu op bijna 500 euro. Zullen wij ervoor zorgen dat dit mede via ons op 1000 euro komt.

Fijne week, doe voorzichtig en neem je verantwoordelijkheid.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor