Van de voorzitter

Lieve mensen,

Het was weer een rare gewaarwording, een hele week en een hele zaterdag zonder voetbal. Alhoewel er achter de schermen altijd nog wel wat te wat te regelen valt.

Maandag- en vrijdagmorgen met een paar mensen van de klusploeg bij toch even bij elkaar gekomen. Hoe om te gaan met de biertank, is afsluiten voldoende of moet er iets anders gedaan worden? Bederfelijke waren uit de koelkast gehaald en verdeeld, toiletten in kantine en kleedkamers even doorgespoeld en een rondje langs de velden. Ondanks toegangsverbod toch een vuilniszak vol troep.
Raar maar waar.

Over het toegangsverbod gesproken. Nadat de gemeente op drie plekken borden heeft geplaatst met een tekst   die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat, zijn er volgens mijn waarneming geen recreanten meer op Smidserve. Dat was dinsdag wel anders met 90 jongeren. Goed dat iedereen nu doordrongen is van nut en noodzaak van deze maatregel. En het minste wat we kunnen, nee moeten, doen is het opvolgen van de adviezen van deskundigen.

Een van die adviezen is ook dat we de ouderen moeten beschermen door ze niet op te zoeken. Maar een telefoontje kan altijd. Zo heb ik Gerrit Westenberg deze week aan de telefoon gehad en die is goed te passe. De boodschappen worden gehaald door zoon Henk en koken doet deze krasse knar nog zelf. Sommige contacten kunnen ook doorgaan als je de spelregels hanteert. Zo is Emiel woensdag en zaterdagmorgen op de koffie geweest. Niemand van ons verkouden en geen andere risicofactoren.

Op de website hebben jullie kunnen lezen dat we op zoek zijn naar een assistent-trainer voor het eerste. Reden hiervoor is Denny van Gaal ons aan het einde van het seizoen gaat verlaten. Hij wil zich doorontwikkelen als trainer en gaat in het nieuwe seizoen bij Excelsior31 aan de slag als trainer van het beloftenteam. Wij feliciteren hem met deze nieuwe uitdaging en wensen hem veel succes. Ooit is Bram ook begonnen in Rijssen.

Vrijdagmorgen bij Dirkje Bladder geweest om een bosje bloemen te brengen na haar thuiskomst uit het ziekenhuis. Ze heeft een nieuwe knie gekregen. Frits zorgt goed voor haar en op haar advies kan hij zelfs al wat meer dan alleen water koken. Dat komt helemaal goed daar aan de Overwaterweg.

Fijn voor haar dat deze geplande ingreep nog door kon gaan. Voor andere clubgenoten pakt deze crisis wat lastiger uit. Zo was het de bedoeling dat Ab Hilberink voor revalidatie naar Kronnenzommer zou gaan maar hij zou daar dus helemaal geen bezoek mogen ontvangen. In samenspraak met artsen en thuiszorg is nu geregeld dat hij thuis is. Gelukkig weer samen met Marianne en voor de (klein)kinderen de gelegenheid hem te bezoeken. Gelet op zijn broze gezondheid is overig bezoek niet mogelijk.

De revalidatie van Boet op het Roessingh is helaas tijdelijk stopgezet. In mijn vorige stukje schreef ik dat het mooi zou zijn wanneer de teller van de sponsoractie voor Stichting Beat the Beast mede dankzij Hulsenaren op 1000 euro zou uitkomen. Inmiddels staat de teller voor Britt op ruim 1100 euro. Geweldig maar het kan nog meer worden. Vandaag weer het nodige bespaard en wat is er mooier om dat te schenken aan dit goede doel. Zullen we gaan voor 1500 euro. Dat moet kunnen want er zijn nog genoeg Hulsenaren die nog niet gedoneerd hebben. En bedenk, delen is vermenigvuldigen. Mocht de loop in april niet doorgaan dan kan Britt haar rondjes lopen op Smidserve al dan niet met publiek en kunnen we vanuit de videotoren daar opnames van maken denk ik, of niet Gert Kamphuis.

Op initiatief van Thomas van Uunen is de 18 days Challenge gestart. Geweldig initiatief en ik heb al heel wat mooie filmpjes voorbij zien komen en heb zelf ook een poging gedaan. De fles ging wel om maar de container ook. De supportersvereniging stelt een weekprijs beschikbaar voor de beste challenge of het meest ludieke filmpje. De winnaar mag voor 30 euro uitzoeken op de webshop van Hulzense Boys. Valt de keuze duurder uit dan is bijbetaling mogelijk.

En zo zijn er behalve zorgen en de angst voor het onbekende gelukkig ook nog plezierige zaken in het leven. De lente is begonnen, de dagen worden langer en als de zon schijnt word ik daar best vrolijk van.

Fijne week, doe voorzichtig en denk op welke manier dan ook aan hen die
onze steun zo hard nodig hebben.
Laten we elkaar vasthouden.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor