Van de voorzitter

Lieve mensen,

“Elk nadeel heb z’n voordeel” is wellicht wel een van de meest bekende Cruiffiaanse uitspraken. In deze rare onwerkelijke tijd landde bij mij afgelopen week het besef dat niet alles vanzelfsprekend meer is en dat alles kan of moet kunnen.  We worden met de neus op de feiten gedrukt en staan weer met de beide benen op de grond. Hier past nederigheid. Dat is best even wennen maar het leert je ook weer om te genieten van die kleine dingen en zaken waar het echt om draait in het leven.

We kunnen niet zomaar even meer naar de voetbal, naar het restaurant of het theater. We kunnen ook niet meer zomaar even naar een clubgenoot die qua leeftijd of medische omstandigheden in een risicogroep valt. Dat, zeg maar, sociale gemis is vooral zwaar voor diegenen voor wie bijvoorbeeld de voetbalclub het enige of een van de weinige uitjes is. We kennen ze allemaal. Stuur eens een kaartje of pleeg een belletje.

Deze week toch wel weer een aantal clubgenoten gezien en soms op gepaste afstand even gesproken. Even vragen hoe het met ze gaat. Zo fiets of wandel ik een paar keer in de week even naar Emiel die tijdelijk niet meer bij ons mag komen. Begrijpelijk maar wel moeilijk voor hem. Ik ga natuurlijk ook niet bij hem op bezoek maar dikwijls tref ik hem buiten waar hij een sjekkie staat te roken en dan maken we op de voorgeschreven afstand even een praatje. Zo blijft de verbinding. En zo zag ik onderweg daarnaar toe Gerwin Bronsvoort in de speeltuin een balletje trappen met zoon en/of dochter in afwachting van de pannenkoeken die Jacqueline aan het bereiden was. Goed bezig hoor!! Herman Konijnenbelt en de vrouwe en Max Piksen kwam ik onderweg nog ergens tegen op de fiets.

Wat gaat het worden na 6 april. Gaan we weer voetballen met of zonder publiek of is de competitie nu klaar en beginnen we straks in september aan een nieuwe. Of doet de huidige stand ertoe.  Promoveren de nrs 1 en 2 en volgt degradatie van de laatste en voorlaatste op de ranglijst? De tijd zal het leren maar hoe de beslissing ook uitvalt, het is jammer voor alle sporters, trainers en supporters.

Omdat Smidserve echt voor alle activiteiten gesloten is vergaderen we wekelijks telefonisch met het bestuur. Want deze crisis heeft ook voor onze vereniging grote gevolgen. Inkomsten uit kantine vallen weg terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen. Inmiddels is duidelijk geworden dat sportverenigingen ook een beroep kunnen doen op de ondersteunende maatregelen van het kabinet. Komt de KNVB en de gemeente Hellendoorn ook met een pakket om de clubs te ondersteunen? Eerder heb ik melding gemaakt van grote aantallen jongeren op Smidserve. Na het plaatsen van de verbodsborden is dat verleden tijd. En dan ben ik trots op al die jongeren die beseffen dat ook zij een bijdrage moeten leveren.

En hoe komen de ondernemers waaronder onze sponsoren de crisis door.Wij kunnen deze ondernemers sowieso helpen door juist nu bij hen te kopen. Wees je ervan bewust dat je groente en fruit, brood en vlees om maar wat primaire levensbehoeften te noemen, niet alleen in de supermarkt kunt kopen. De Jumbo en de Appie redden het wel met verkoopcijfers die hun weerga niet kennen. En koop die nieuwe fiets gewoon in Hulsen. Koop lokaal, dat is goed voor ons allemaal.

De filmpjes van de 18 days Challenge blijven een genot om naar te kijken. Wat hebben we veel talenten binnen onze club. Stuur ook komende week je bijdrage weer in en maak kans op 30 euro te goed in de Hulzense Boys Shop.

Het is weer zomertijd, de klok een uur vooruitgezet. Het is weer langer licht zoals ik ook wel eens hoor. Dat doet me denken aan een uitspraak van (wijlen) mijn Oma die gezien haar leeftijd meerdere zware tijden heeft meegemaakt:” Ut is nog nooit zo duuster ewest of ut wurt wel weer lig”.

Tenslotte, en dit is wel het stukkie van de citaten, vond ik nog een mooi stukkie over de lente en dat wil ik jullie graag meegeven. Ik zeg maar zo, beter goed gejat dan slecht bedacht. Geestelijke armoe van de schrijver? Mijn volgende stukkie zal het leren.

“Het is lente, de dagen worden langer en de nachten worden korter.
De bijtjes zoemen, de bloemetjes bloeien, de duiven maken een nestje en wij zoeken een dunner vestje
De hemel is blauw en de wolken schrijven, ik hou van jou”.

Hou van jullie. Fijne week, pas goed op jezelf en je dierbaren.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor