Van de voorzitter

Lieve mensen,

Met mekaar, veur mekaar.

Mijn vorige bijdrage sloot ik af met een opmerking over mijn Challenge. Welnu, het zal jullie niet ontgaan zijn dat er de afgelopen week een niet geadresseerde en niet gefrankeerde Hulzense Boys briefkaart is bezorgd.

Ik heb er de afgelopen week heel wat afgewandeld en gefietst, 550 adressen van leden en sponsoren stonden er op het lijstje. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik het niet helemaal alleen heb gedaan met dank aan mijn vrouw Tineke die enkele straten in de Kruidenwijk heeft gedaan en Alex en Hennie van Keulen die dorp Hellendoorn voor hun rekening hebben genomen. En 30 kaarten heb ik gelet de afstand op de bus gedaan want Utrecht, Breda en ook Zwolle (Richard Wolters!!!) zijn me echt te ver op de fiets.

Het was genieten, in de eerste plaats omdat het geweldig weer was. In de tweede plaats om te ervaren dat we in een prachtige omgeving wonen. Op de fiets langs de schaapskooi naar de Saamsweg op ’t Hoge Hexel om Henk Kleinjan een kaart te bezorgen. Dat brengt mij op de volgende anekdote: Lang geleden was het de gewoonte dat de vrijwilligers, en dat waren er lang niet zoveel als tegenwoordig, rond de kerstdagen een attentie kregen. Zo reed ik naar de Saamsweg om Henk te voorzien van een welverdiende rollade maar omdat er niemand thuis was heb ik deze in de brievenbus die aan de weg stond achtergelaten. Pas later kwam ter sprake dat Henk niet heeft kunnen genieten van deze lekkernij. Kennelijk dacht de postbode dat deze voor hem bestemd was voor bewezen diensten.

Helemaal aan de andere kant van Nijverdal richting Rijssen ligt de buurtschap Hexel. Daar wonen onder andere de families Poorterman en Hulsman in een prachtige landelijke omgeving. Dat is ook de buurt waar ik ben geboren en waar ik tot mijn 6e jaar heb gewoond. Daarna zijn we verhuisd naar de Ericaweg, tegenover de voetbalvelden van SVVN. In de eindjaren zestig/beginjaren zeventig was Kas Woudsma trainer van het eerste van de groen-witten en was ook daar succesvol. Ik weet nog goed dat ik wanneer ik ’s avonds in bed lag de luide stem van Kas hoorde bulderen op het trainingsveld. Fanatiek en gedreven als hij was, groot sportman. Na de verhuizing van de groen-witten naar Groot Lochter speelden de korfballers van NKC daar nog vele jaren en tegenwoordig staan daar prachtige woonhuizen op het Kozakkenveld. Ook hier mocht ik een kaart bezorgen. Kortom, dierbare herinneringen. Op plaatsen geweest waarvan ik het bestaan niet wist.

Al met al toch nog de nodige clubgenoten gezien en soms op gepaste afstand even gesproken. Even vragen hoe het is en of iedereen nog gezond is. En waar dat niet mogelijk was toch even contact middels een zwaai of een duim omhoog. Op die wijze toch nog de verbinding die we zo missen. Uiteraard is deze kaart ook bezorgd  bij Bertus Hogenkamp en Rieks Brinkman.

Om de lokale ondernemers te ondersteunen op zaterdag vlees halen bij Pennings, brood bij Voortman waar Geert bij de ingang een oogje in het zeil hield op een ordelijk verloop, bloemen bij Weideman en fruit en kaas op de markt. Zag ik Gerda Kampman een ijsje eten op Keizerserf. Ze was alleen want Toone was op pad op zoek naar een onderdeel voor zijn antieke motorfiets van het merk DKW als ik me niet vergis, bouwjaar 1952. Toone kwam ik later tegen bij de viskraam waar hij een zoute haring met ui aan het verorberen was. Gerda zou vis voor hem meenemen maar voor het geval dat….. had hij alvast een voorschot genomen. Gelukkig is hij de laatste tijd goed te passe. Hopen dat dit zo blijft. En uiteraard is dit ook een vurige wens voor iedereen.

Smidserve ligt er verlaten maar spik en span bij. Met dank aan de mannen van Soweco en de Gemeente. En niet te vergeten onze klusploeg die sowieso wel een paar keer in de week even aktief zijn met kleine klusjes zoals het doorspoelen van de toiletten en de kranen ter voorkoming van legionella. Maar ook grotere klussen worden niet geschuwd. Zo heeft de keuken een grote schoonmaakbeurt ondergaan, zijn de boeien van ons clubgebouw weer stralend wit en zijn de ramen gezeemd. Ook wat dat betreft kan het weer beginnen.

Ik wens jullie allemaal fijne paasdagen. Pas goed op jezelf en je dierbaren. Laten we elkaar (in figuurlijke zin) vasthouden.
Hulzense Boys, met mekaar veur mekaar.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor