Van de voorzitter

Lieve mensen,

“Prachtig mooie dag.”
Donderdag werd ik gebeld door Andre Vliek van Hoi Sport met de vraag of ik tijd had voor een interview in de zaterdagmiddag uitzending. Natuurlijk ben ik hierop ingegaan want ik laat geen mogelijkheid onbenut om onze mooie vereniging voor het voetlicht te brengen. En ik mocht ook een verzoeknummer indienen en dat is geworden “Prachtig mooie dag” van Daniel Lohues.

De interviewer was min of meer verrast door mijn muziekkeuze, niet in de laatste plaats omdat gasten die mij voorgingen in de uitzending het vooral hadden over moeilijke, zorgelijke tijden. Vanwaar mijn keuze juist voor dit nummer? Natuurlijk ben ik mij bewust van de ontzettende impact van het coronavirus en wat het met de samenleving in alle facetten doet. Maar ik ben ’s ochtends gewoon dankbaar en blij dat het zonlicht al vroeg in mijn slaapkamer naar binnen schijnt en dat ik de vogels hoor fluiten. En dan denk ik, dat wordt weer een prachtig mooie dag. Gelukkig niemand in mijn omgeving en voorzover ik weet binnen Hulzense Boys die met coronabesmetting of ernstiger gevolgen te maken heeft.

En wat word ik blij van een artikel in Tubantia lees over Wilmar Nieuwenhuis, die als mentor zijn leerlingen bezoekt en daarvoor 80 kilometer op de racefiets aflegt. Ook in Tubantia las ik, en dat was begin april, een artikel over het bedrijf van Menno en Sander Kamphuis die hun apparatuur gratis beschikbaar stellen voor cliënten binnen de GGZ zodat hun behandeling toch doorgang kan vinden. Dat zijn er drie van ons, jonge gasten die behalve goed kunnen/konden voetballen ook hun andere kwaliteiten laten zien en daar ben ik machtig trots op, word ik blij van.

En wat word ik blij van de actie “met mekaar, veur mekaar”. Wat een mooie insteek om de Lief&Leed Commissie als kapstok te gebruiken voor deze actie om onze club financieel te ondersteunen. Wij proberen er altijd te zijn voor iedereen die wat extra aandacht verdient met een bloemetje, een kaart, een belletje, een appje of een kaart. En wat is het hartverwarmend om te zien dat wanneer onze club een steuntje een rug nodig heeft daar zo massaal op gereageerd wordt. Gestart op 22 april staat te teller op het moment van schrijven 25 april al op ruim 3500 euro.
Het geld wordt om administratieve redenen overgemaakt naar de rekening van onze supportersvereniging maar komt echt allemaal ten goede van Hulzense Boys.

En het houdt niet op. Zo kreeg ik een appje met de melding “Hallo Sinterklaas, hoe gaat het met U. Ik verwacht dat deze crisis nog wel even gaat duren en dat betekent NUL inkomsten voor Hulzense Boys. Ik ben zolang dit duurt waarschijnlijk in de weekenden vrij en ik kan donders moeilijk stil zitten. Ik zat gisteren te denken en er schoot mij ineens wat te binnen.” Was getekend Maarten Hulsman. Het resultaat staat inmiddels op de site. Maarten gaat samen met Rene Kamphuis (beiden bekend van de fantastische winter BBQ) HB Burgers bereiden op de Green Egg, een ware smaaksensatie. Warm aanbevolen. De opbrengst minus de inkoop, uiteraard bij onze sponsoren, komt helemaal ten goede aan Hulzense Boys.

Zo gebeurt er van alles om extra inkomsten te verwerven in barre tijden. Aan de uitgavenkant houden we vinger aan de pols. KNVB, gemeente en de bank zijn ons gunstig gezind met opties voor afstel/uitstel van verplichtingen. Intern bijzonder vermeldenswaardig is dat al onze betaalde trainers of dat nu met een groot of een (heel) klein contract is afzien van hun vergoeding. De technische commissie heeft iedereen benaderd met de vraag of ze met ons willen meedenken. Tenslotte kan deze vergoeding best wel een vooraf gestelde bestemming hebben waarvoor uiteraard begrip. Ook hier ondervinden we weer zoveel loyaliteit, geweldig.

Wat ben ik trots op deze mooie club!!!!

Ik wens iedereen prachtig mooie dagen toe maar realiseer me ook dat dit niet voor iedereen haalbaar of vanzelfsprekend is. We kennen ze allemaal, hou ze (figuurlijk) vast en vergeet ze niet.

Blijf gezond en zorg goed voor je dierbaren.
Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor