Van de voorzitter

Lieve mensen,

Het is vandaag zondag 10 mei, moederdag. Deze traditie vindt zijn oorsprong in het oude Griekenland en begon in Nederland in de huidige vorm rond 1925. De Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde startte een gerichte campagne en hoopte daarmee de bloemenverkoop te stimuleren. Dat lukte en tot op de dag van vandaag is een bos bloemen het populairste moederdagkado.
Heb ik en wellicht de meesten van jullie ook weer wat geleerd, met dank aan Wikipedia. Zo heeft mijn stukkie niet alleen een hoge amusementswaarde maar draagt het ook bij aan een stukje algemene ontwikkeling.
De nasleep van de HB burgeractie leverde naast heel veel leuke en positieve reacties ook nog een aantal fooien op. Meerdere, kennelijk zeer tevreden, klanten maakten een hoger bedrag over dan in het “tikkie” gevraagd werd. Iedereen erg bedankt.
Afgelopen week zijn de trainingen voor de jeugd weer begonnen, wat een feest. Het waren net koeien die voor het eerst weer de wei in mogen. Gistermorgen was het de beurt aan de mini’s en dat is zo mooi om te zien, echt genieten. Een kleine 20 alweer die onder leiding van oude bekende Ferdi Moes en Lars Velding, Lars Rozendahl en Pascal Kelder (spelers van onder de 19) onbevangen achter de bal aan rennen. Voor livebeelden zie FB Hulzense Boys.
Wat ben ik trots op onze oudste jeugdspelers die op hun vrije zaterdagmorgen om kwart over acht op het veld staan om hun jongste clubgenoten met zoveel passie en plezier te vermaken. Dat gezegd hebbende, dit voorbeeldige gedrag staat haaks op de constatering dat leeftijdsgenoten het nodig vinden , het toegangsverbod ten spijt, steeds vaker zelfs met de scooter naar Smidserve komen om daar te eten, drinken en roken. En als dank ook nog eens de rommel en de peuken achterlaten voor onze schoonmaakploeg. Schandelijk. Ook handhavers nemen dit bij herhaling waar en ik vraag me echt af wanneer waarschuwen ophoudt en er een boete van 390 euro wordt opgelegd. Asociaal gedrag moet bestraft worden.
Smidserve is nog steeds verboden terrein met uitzondering van door Hulzense Boys GEORGANISEERDE trainingen.
De coronamaatregelen zijn weer een beetje verruimd. Dat geldt ook voor Emiel, elke woensdag mogen we samen wandelen uiteraard met inachtneming van de anderhalve meter. Een dierbare clubgenoot met een bewogen leven. Dankbaar dat ik iets voor hem mag betekenen. Gerrit Westenberg belde me nog, had post ontvangen voor de club. Van die gelegenheid maak ik graag gebruik om naar Heldern te fietsen om hem heel kort weer even te zien en te spreken. Stram van lijf en leden maar helder van geest. Met recht een erelid.
Mensen die in de zorg werken krijgen terecht veel aandacht en waardering. Een keeper moet ZORGen dat zijn doel schoon blijft en we hebben er bij Hulsen twee die dat op meer dan uitstekende wijze doen en waarvan ik weet dat ze in de zorgsector werkzaam zijn. Dat vind ik stoer Rene Kamphuis en Patrick Loohuis. Geen riant salaris en een vette leasebak maar wel een baan, een roeping is misschien een betere uitdrukking, met inhoud die er echt toe doet. Klasbakken in het doel en voor je medemens. Vind ik mooi. Voorzitter, die stukkies van je zijn best leuk maar als je mee wil doen dan moet je eens een vloggie maken. Die opmerking zal ik ter harte nemen dus hou FB in de gaten de komende tijd.

Ik kan daarbij wel wat hulp gebruiken om er iets moois van te make met een mooi stukkie muziek erbij.
Hou je aan de regels, blijf gezond en denk aan je dierbaren. Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor