Van de voorzitter

Lieve mensen,

“Leuk Jan maar…… Wat kan jij goed columns schrijven zeg”. Dat was de reactie van Jose Pennings op mijn vlog van vorige week. Een elegante manier om aan te geven wat ze ervan vindt.  Maar gelukkig was er ook waardering want Freddie van Dam vond het “donders mooi” en Marcel Dalvoorde werd volgens eigen zeggen emotioneel toen hij mij de kantine zag inlopen. Emo tv doet het altijd goed, zelfs bij echte mannen.

Daarom maar weer terug naar mijn stukkie. Niks mis mee en ik beleef veel plezier aan het schrijven hiervan. Taal is een vorm van communicatie. Zo kan ik genieten van gebarentolk Irma Sluis die tijdens de wekelijke corona persconferentie  de verklaringen van Mark Rutte in gebarentaal omzet. Hilarisch is haar vertolking van het begrip hamsteren. Mooi vind ik het steenkolen Engels van Louis van Gaal waaruit maar weer blijkt dat je je in elke taal weer anders uitdrukt. Wekelijks wist zijn team Manchester United voldoende kansen niet om te zetten in doelpunten. Het is altijd weer hetzelfde liedje. “It’s again the same song” Geweldig.

En prachtig vind ik het streek- en soms zelfs plaatsgebonden dialect. We voelen ons op zondag wel eens “sloerig in de rakkert” na uitbundig kantinebezoek de dag ervoor. En op maandag zijn we weer “goed te passe”.

Afgelopen donderdag was het hemelvaartsdag, een christelijke feestdag. Deze dag valt altijd op een donderdag, 40 dagen na Pasen en 10 dagen voor Pinksteren. Dauwtrappen is een traditioneel gebruik verbonden aan deze dag en in mijn beleving neemt dit wat in populariteit af. Waar zijn de tijden gebleven met een krat Grolsch op de bagagedrager en een soundblaster op de schouder. In  Hellendoorn kennen we het geweldige muziekfestival Dauwpop dat in het verleden ook altijd op hemelvaartsdag plaatsvond. En in Hulsen kenden we het fenomeen, ik dacht ruim 25 jaar, dauwvoetval tegen Lemele. Het ene jaar in Lemele, het andere jaar op Smidserve. ’s Morgens om 6 uur op de fiets, 7 uur voetballen. En daarna de derde helft.  Vaak de volgende dag niet goed te passe.

Op Smidserve gaat alles z’n gangetje voorzover het de trainingen betreft. Dank aan alle spelers en ouders die zich goed aan het protocol houden. Waardering voor alle vrijwilligers die als handhaver optreden om alles in goede banen te leiden. Heel bijzonder om te zien dat Boet en Gerwin in deze rol op Smidserve te zien zijn. Fijn!!

Tenslotte wil ik iedereen nog even wijzen op de stroopwafelactie van onze dames 1. Weer een geweldig initiatief om Hulzense Boys en Buurman&buurman de crisis door te helpen. Warm aanbevolen. Ik heb drie pakjes besteld, twee voor Tineke haar werk, een voor thuis.

Blijf gezond, zorg goed voor elkaar en hou je aan de regels. Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor