Van de voorzitter

Lieve mensen,

Vorige week geen stukkie. Dat zit zo, we waren met Pinksteren naar Lelystad waar onze oudste zoon Jeroen woont met zijn vriendin Joco en hun kinderen Jay en Jacx. De 4 J’s zoals ze zichzelf noemen. Drie en een halve maand social distancing en alleen via videobellen kunnen zien en horen. Regelmatig een pakketje die kant op gestuurd met leuke dingen van de Action en een verrassingsei. Voor een tientje heb je een doos vol. Wat was het fijn ze weer te kunnen vasthouden en knuffelen. Genieten met een grote G en voor even de anderhalve meter uit het oog verloren.

Maandag teruggekomen en naar de film geweest in Zinin. Dertig mensen in een zaal waar er normaal zo’n kleine 300 in kunnen dacht ik. “ De beentjes van Sint Hildegard “ met Herman Finkers in de hoofdrol als dierenarts Jan en 35 jaar getrouwd met Gedda die het huwelijk ziet als een vorm van begeleid wonen. Ze houdt zoveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Een komisch drama en hoe herkenbaar. Een aanrader!!!

Wordt die dertig straks ook de norm wanneer de kantine weer open mag per 1 juli? De tijd zal het leren maar misschien is het met een paar weken wel weer anders. Voortschrijdend inzicht noemen ze dat en ja, dertig is maar een getal. En op het buitenterras hebben we natuurlijk meer mogelijkheden. Maar ik kan niet wachten om het glas weer met jullie te kunnen heffen. Wellicht komt er nog een moment dat we binnen de mogelijkheden het seizoen toch nog met elkaar kunnen afsluiten.

Alle staat en valt met de discipline van de mensen zelf en hoe het niet moet hebben we in Amsterdam kunnen zien. Als we het Beachvolley een demonstratie gaan noemen kan dat misschien ook wel doorgaan. Even met Anneke bellen. Maar alle gekheid op een stokje, we moeten nog even volhouden met elkaar denk ik. Volgend jaar weer.

Afgelopen week waren Joop en Nel(ly) Ronhaar vijftig jaar getrouwd. Wat een mijlpaal. Namens Hulzense Boys mocht ik het gouden paar een prachtig boeket in de kleuren rood en wit brengen en heb ze op gepaste afstand gefeliciteerd. Uit de tekst op het grote spandoek buiten valt op te maken dat Jopie niet alleen binnen de lijnen supersnel was. Het trouwalbum kwam op tafel en op een van de foto’s overhandigde Harry Woudsma op de trap van het gemeentehuis namens de jeugd een cadeau aan hun trainer. Joop is dus al meer dan 50 jaar actief binnen onze club. Mooi stel, prachtige verhalen.

Afgelopen week ook de zogenaamde geslaagdendag. Ik wil al onze jeugdleden die onder deze bijzondere omstandigheden hun diploma hebben behaald van harte feliciteren.  Wees trots op jezelf en geniet ervan.

De komende weken even geen stukkie want we gaan op vakantie. Niet zoals gepland met de camper via Frankrijk naar Spanje en Portugal maar we blijven lekker in Nederland. Rondje Veluwe, Drenthe, Friesland, Texel, Noord Holland, het Groene Hart en we eindigen in de Achterhoek. Zin in en helemaal geen straf want Nederland is machtig mooi.

Blijf gezond en zorg voor je dierbaren en nog even volhouden. Hou van Jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor