Van de voorzitter

Lieve mensen,
Het is vandaag zondag 26 juli. Tineke is aan het werk en Mark is horizontaal aan het bijkomen van een verjaardagsfeestje van Michiel de Jonge. Miele, gefeliciteerd jonge. Lekker rustig dus om een stukkie te schrijven.
Gistermorgen was er gelegenheid om de BBQpakketten op te halen op Smidserve. Ruim 20 zijn er verkocht en de schaal, fraai gepresenteerd in een showdoos, zag er verzorgd en welgevuld uit. Met dank aan de vakmensen van Slagerij Pennings.
Voor boer Gait van @twentsevelden was dit aanleiding om kennis te komen maken met onze mooie vereniging. Hij had zelf 2 pakketten besteld, een voor persoonlijk genot en de andere werd beschikbaar gesteld voor de eerste bezoeker die de codenaam “speklap” wist te noemen. Michel Kolman viel de eer te beurt deze als eerste te melden maar hij deed mee buiten mededinging. En zo was het rastwitteraar @dalvoorde die met een extra pakket naar Villa Scharlebelt toog. Komt het gelukkig toch goed terecht. Boer Gait had ook nog een diepte interview met Patrick Loohuis. Hij voorziet geen nadelige gevolgen door het nuttigen van dit BBQ pakket. Trainer Tim Engbers hoeft zich geen zorgen te maken.
@twentsvelden is een nieuw platform dat belangstellenden meer inzicht wil geven in de cultuur van amateurverenigingen en de mensen die de vereniging maken. En zo maakte ik met boer Gait een rondje over Smidserve. Bij “Toone’s bankje” en de gedenksteen eerste steenlegging kleedkamers door ere-voorzitter Herman Velding horen natuurlijk prachtige verhalen over al die geweldige clubmensen die de vereniging maken en gemaakt hebben.
Onlangs op bezoek geweest bij ons lid van verdienste Rieks Brinkman die sinds enige tijd op Kronnenzommer verblijft. Alzheimer eist helaas zijn tol. De droge worst werd dankbaar aanvaard en het was mooi om samen het “witte broek en rode trui, dat zijn de Hulsenlui” te mogen zingen. 72 jaren lid van onze club. Dankbaar.
Herman en Karin Beltman waren samen in keistad Amersfoort en vonden dat, zoals Boet dat in de app meldde, keigaaf. Mooie stad zoals ook uit de meegestuurde fotoos bleek. Hoofdpijnklachten zijn momenteel mild en dat maakt gelukkig ook de mooie dingen in het leven weer mogelijk. Fijn.
Straks mag er weer getraind en gevoetbald worden. Het valt niet mee om alle regels die er zijn te duiden en te begrijpen. Anderhalve meter afstand bijvoorbeeld in de kleedkamer betekent dat er per team al twee kleedkamers nodig zijn. Hoofdbrekens maar we zullen zien.
Hij die, zonder daartoe gerechtigd te zijn, zich op eens anders grond waarvan de toegang op een voor hem blijkbare wijze door de rechthebbende is verboden, bevindt of daar vee laat lopen, wordt gestraft met geldboete van de eerste categorie. (maximaal 435 euro!!!)
Dit is artikel 461 uit het Wetboek van Strafrecht (WvS) en in heldere taal: VERBODEN TOEGANG. Dat was al het geval op Smidserve maar bezoekers met goede intenties werden tot nu toe gedoogd.
Aanhoudend vandalisme is voor de gemeente nu aanleiding om hierop te handhaven. De bekende rechthoekige blauw-witte bordjes hangen nu bij elke denkbare ingang van ons Sportpark en het verbod geldt voor iedereen. Dus ook voor de goedwillende meerderheid die alleen maar komen om een balletje te trappen en de hondenbezitters. Voor laatstgenoemden is er een wandelroute RONDOM het Sportpark.
Het spijt mij enorm dat het zover moest komen en ik hoop van harte dat er weer een situatie mogelijk is dat er ook weer ongeorganiseerd een balletje getrapt kan worden. Want daarvoor is een voetbalveld bedoeld. Want een situatie dat een paar slechterikken het verklooien voor al die goeien is onverteerbaar toch??!!
Ik wens iedereen waar dan ook een fijne vakantie. Pas goed op jezelf en je dierbaren. En kom je naar Smidserve, hou de regels in acht en neem je verantwoordelijkheid.

Hou van jullie.
Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor