Van de voorzitter

Lieve mensen,

Het is zondag 9 augustus en het belooft weer een snikhete dag te worden. Komende week zijn de kleinkinderen te gast en daarom alvast het zwembad vol laten lopen.
De (school)vakantie nadert het einde en dan begint het gewone leven weer zoals we plegen te zeggen. Maar wat is het normale leven, het nieuwe normaal ook wanneer je kijkt naar de invulling? Freek is met zijn Gerrie naar Tiel getogen om Flipje op te zoeken en heeft het daar heel fijn gehad. Lekker gefietst en heerlijk gegeten bij van der Valk. Meer details wilde hij niet vrijgeven. Op dat zelfde moment logeerde in hetzelfde hotel de schoonmoeder van onze Tom en ik wilde Freek inschakelen om even een grap met haar uit te halen. Nimmer had zij kunnen vermoeden dat ik daar achter zou zitten. Stuurde meteen maandag al een appje om het strijdplan door te nemen met Freek maar kreeg eerst vrijdag een berichtje terug dat hij het heel mooi heeft gehad. Leest in de vakantie nooit de app!!! Ingrid blijf op je hoede, deze verrassing hou je nog tegoed.

De familie Bronsvoort vermaakt zich prima op camping Rundhausen met af en toe een nostalgisch uitstapje naar hun geliefde Workum waar ze vroeger vaak kampeerden. En wordt het je letterlijk even te heet onder de voeten dan, zo vertelde Jacqueline mij, biedt ook daar het zwembad achter in de tuin uitkomst.
Anderen gaan toch de grens over en beleven daar een fijne vakantie. Hoe dan ook, het gaat erom dat je de dagelijkse sleur even doorbreekt en het maakt dus helemaal niet uit hoe en waar je dat doet. Ik hoop in de komende weken nog veel inspirerende vakantieverhalen te mogen beluisteren.

Over inspiratie gesproken. Zoals jullie weten komt Emiel elke week een hapje eten nu het weer mag en hij gaat tegenwoordig ook weer bijna dagelijks zijn baantjes trekken bij het Ravijn. Ik ben helemaal geen zwemmer maar ik lig elke woensdagmorgen om 9.00 uur samen met hem in het water. De koude start hoeft voor mij niet maar daarna is het heerlijk. Emiel, bedankt voor deze ervaring.

Drie keer raden wie er bij ons gisteren in het zwembad lag. De zoon van Rene Snellink, leider trainer/coach van het darde. Dat zit zo. Ondanks dat veel evenementen worden afgelast ging de Tour du Team onder tropische omstandigheden wel gewoon door. Pakweg alle adressen van spelers en begeleiding, en dat zijn er ongeveer 20, worden aangedaan om minimaal 1 consumptie per adres te nuttigen. Zo ook werd de Kervel aangedaan om de voorzitter onderdeel te laten uitmaken van dit festijn.
Maar de voorzitter was in functie op Smidserve, maar daarover later meer. Via de app kreeg ik schokkende beelden te zien van half ontklede sporters en zelfs de mijter van de hulpsinterklaas was uit de kast gehaald om het feest op te leuken. Maar verder is alles goed verlopen en ik verwacht dat de meeste deelnemers op het moment van schrijven nog op een oor liggen.

Ik was dus gisteren op Smidserve en was daar getuige van een Babylonische spraakverwarring, zo leek het. Jarno Kampman en Freddy Schuttevaar schijnen ongeveer tegenover elkaar aan de Rijssensestraat te wonen en om te duiden waar de een ten opzichte van de ander woont volgde een onnavolgbaar betoog. Want als je in een rij van vier appartementen woont en je woont links van het midden, welke is het dan. En het maakt ook nog eens verschil of je er met je gezicht of met de rug naar toe staat. Want met je gezicht er naar toe dan is het links maar met de rug er naar toe dan is het weer rechts. En met Freek, Freddie van Dam en Bert Middelesch erbij wordt het er helemaal niet duidelijker op. Toch overeenstemming. Mocht er zonwering nodig zijn tegen zon of inkijken dan zorgt Ard Stobbelaar voor een passende en betaalbare oplossing. Leden van HB krijgen altijd 20% korting maar volgens Bert M. drukt Ard er eerst 30% bij op. Kortom, het was weer ouderwets gezellig en ouwehoeren.

Maar er was ook tijd en aandacht voor Marcel en Hans die beiden de afgelopen week afscheid moesten nemen van hun vader en schoonvader. Goed om te horen hoeveel steun zij mochten ervaren vanuit onze vereniging. In alle opzichten trots op onze mooie club.
Doe voorzichtig, hou je aan de regels en zorg goed voor elkaar.

Hou van jullie.
Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor