Van de voorzitter

Lieve mensen,

Ongeruste lezers melden zich met de vraag of ik weer op vakantie ben want er was geen stukkie van de voorzitter. Inderdaad weggeweest naar Zuidlaren en Dwingeloo. Mooi, want ook de Dwingelose heide staat prachtig in bloei.
En onderweg op de fiets naar de camping werd het behoorlijk donker in de lucht en zochten wij een veilig onderkomen in Zuidlaren. Daar aangekomen was er een markt en bij wie konden wij schuilen toen de wolken zich openden. Juist, bij de klompenkraam van buurman Frits. Mag ik dan bij jou?????

Het gonst weer van de activiteiten op Smidserve en daar word ik, ondanks de coronamaatregelen, weer erg blij van. Voetbal en ontmoeting staan weer centraal. Met dank aan al onze vrijwilligers ligt de accommodatie binnen en buiten er wekelijks weer spik en span bij en zijn de kalklijnen op de natuurgrasvelden weer getrokken. Dat gaat een stuk gemakkelijker met de machine die we van onze vrienden van de supportersvereniging mochten ontvangen. Hartelijk dank. Dat gaat nu zo gemakkelijk dat ik overeenkomsten zag met een televisiespotje van een opticienketen.
Maar gelukkig is het allemaal goed gekomen en zijn ook de 16 meter en de 11 meterstip weer duidelijk zichtbaar. Dat waren al begrippen in het voetbaljargon en daar is nu de anderhalve meter nog bijgekomen. En dat is best wennen en in de praktijk heel erg lastig.

Afgelopen week was in dit kader minister Ferd Grapperhaus nadrukkelijk in het nieuws. Natuurlijk was het niet slim maar van de andere kant ook weer erg menselijk. Als voorzitter heb ik ook een voorbeeldfunctie maar moet ik eerlijk bekennen dat het mij ook niet altijd lukt. En wat moet ik mij bedwingen om Hennie Reuvekamp, zoals in het verleden, niet even een lekkere knuffel te geven.
Voor mijn onbewuste overtredingen bied ik oprecht mijn gemeende excuses aan en ik treed ook niet af (haha).

Samen met de kantinecommissie hebben we alles op 1,5 meter ingericht en door de extra ruimte die Sion ons biedt, waarvoor hartelijk dank Plaatselijk Belang Hulsen, hebben we toch nog een behoorlijk aantal zitplaatsen. En zolang het weer het toelaat hebben we op het terras ook nog mogelijkheden. Helaas mogen we van de gemeente (nog) geen partytenten plaatsen om te voorkomen dat bij een onverhoopte regenbui iedereen de kantine in gaat. Hopelijk komt er snel voortschrijdend inzicht.

Ik was gistermorgen in het clubgebouw en zag dat de dames achter de bar niets anders deden dan wijzen op de looprichting, op de anderhalve meter en het registreren. Terecht want dit zijn de voorschriften en die moeten nageleefd worden. Maar het is dweilen met de kraan open en het is voor hen natuurlijk niet leuk werken en dat zou het wel moeten zijn. Ook leiders en trainers kunnen de helpende hand bieden door hun teams voordat zij de kantine ingaan nog even duidelijk te instrueren.
“Ferd Grapperhaus of Jan Bauhaus deden het ook niet ” is geen excuus.

Beste mensen neem je EIGEN verantwoordelijkheid en alleen SAMEN gaan we dit tot een goed einde brengen.
Volgende week zal ik jullie weer meenemen in allerlei voetbal- en verenigings gerelateerde zaken.Pas goed op jezelf en op elkaar en hou de regels in acht.

Hou van jullie en dikke knuffel voor Hennie.
Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor